Lech Walesa edelleen hyvin homovihamielinen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Puolalaisen Solidaarisuus-liikkeen entinen johtohahmo Lech Walesa on ilmaissut vastenmielisyytensä homoja kohtaan aikaisemminkin. Eilen hän taas kertoi vihamielisen kantansa TVN24-lähetyksessä. Perjantai-iltana 69-vuotias veteraani sanoi tv-haastattelussa, että hän ei haluaisi homoja parlamentin etupenkkiin vaan mieluummin takariviin tai jopa muurin taakse. "En haluaisi, että tämä vähemmistö, jota en voi ymmärtää, kulkee kaduilla ja sekoittaa lasteni ja lastenlasteni päät". Homoparaatit, jos niitä on pakko pitää, tulisi siirtää kaupunkien reunoille. Walesan mukaan vähemmistön tulee sopeutua enemmistön käsityksiin. Puolassa on parhaillaan käynnissä keskustelu rekisteröidystä parisuhteesta.

Walesa oli sähköasentajana Gdanskin telakalla 1960-luvulta alkaen, ja hän oli sosialistisen maan ensimmäisen ammattiyhdistysliikkeen johtajana. Kyse oli puolalaisesta Solidaarisuus-liikkeestä. Hänet kuvattiin ihmisoikeustaistelijaksi, ja hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1983. Sosialismin kaaduttua hän toimi Puolan presidenttinä vuosina 1990–1995. Hän on ennenkin esittänyt erittäin vihamielisiä näkemyksiä seksuaalisista vähemmistöistä. Hän on hurskas katolinen, ja vastustaa jyrkästi aborttia ja homoliittoja. Heinäkuussa 2012 hän sanoi haastattelusssa, että jos hänen poikansa olisi homo, hän yrittäisi rukoilemalla muuttaa tämän suuntaa.

1980-luvulla Walesa oli lähes jokailtainen hahmo tv:n uutiskuvissa.

Süddeutsche Zeitung kirjoitti asiasta tuoreeltaan eilen illalla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

"En haluaisi, että tämä vähemmistö, jota en voi ymmärtää, kulkee kaduilla ja sekoittaa lasteni ja lastenlasteni päät"

Eikö mikään sivistys saa näitä suuruudenhulluja dinosauruksia astumaan alas norsuunluutornistaan ja sivistämään itseään. Rasittavaa, kun valtionpäämies lesoilee ennakkoluuloillaan. Ei minkään näköistä omanarvontuntoa, ainoastaan itsekkyyttä ja ylemmyydentunnetta. Ei voi muuta sanoa.