Ugandalaismiehet saivat turvapaikan Ruotsista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ruotsin maahanmuuttovirasto on peruuttanut turvapaikan hakeneen ugandalaismiehen karkotuspäätöksen hänen mentyä naimisiin poikaystävänsä kanssa ja sen jälkeen saatua tappouhkauksia entisestä kotimaastaan.

Lawrence Kaala ja Jimmy Sserwadda pakenivat erikseen Ugandasta ja löysivät toisensa sattumalta Ruotsista. He pääsivät sanomalehtien otsikoihin heidän kerrottuaan olevansa ensimmäiset ugandalaismiehet, jotka solmivat avioliiton keskenään. Silloin Kaalan turvapaikanhakemus oli hylätty ja näytti ilmeiseltä, että hän joutuisi palaamaan Ugandaan ilman miestään.

Avioliittouutiset saavuttivat Ugandan, jossa heidän perheitään alettiin kiusata ja miehiä uhattiin kuolemalla, jos he palaisivat synnyinmaahansa.

Torstaina Kaalalle kerrottiin, että hänen karkotusta koskeva valituksensa oli hyväksytty, ja olosuhteet huomioon ottaen hän ei joutuisi palaamaan Ugandaan hakemaan uutta turvapaikkaa, mikä on yleinen käytäntö. Maahanmuuttoviraston mukaan hän ei joutuisi palaamaan Ugandaan, koska hänen henkensä olisi vaarassa hänen nimensä ja valokuvansa tulta levitetyksi ympäri maan.

Tiedotusvälineiden osoittama kiinnostus oli sekä siunaus että kirous, koska se johti tappouhkaustulvaan ja karkotuspäätöksen peruuttamiseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka Jimmy Sserwadda ja hänen miehensä nyt ovat turvassa karkotusuhalta, hän suhtautuu kriittisesti siihen, miten maahanmuuttojärjestelmä kohtelee niitä, joiden tapauksesta tiedotusvälineet eivät ole kiinnostuneita. ”Se merkitsee todellisia arpajaisia. Jotkut asiaan paneutuneet virkailijat eivät edes usko, että olet homo.” Hän on lupautunut auttamaan toisia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia turvapaikanhakijoita saamaan pakopaikan Ruotsista.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!