Kokoomuksen nuoret: "Meidän ei tarvitse seurata muuta Eurooppaa"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 67


Radiouutisten haastattelussa poliittiset nuorisojärjestöt ottavat kantaa tasa-arvoisen avioliittolakiesityksen kaatumiseen lakivaliokunnassa. Kokoomuksen nuoriso-osastossa mielipiteet lakialoitteesta jakautuvat puolesta ja vastaan. Puheenjohtaja Ville Sipiläinen sanoo, että "muuta Eurooppaa ei ole pakko seurata. Muiden maiden ratkaisut eivät pakota meitä olemaan edistyksellisiä. On lähdettävä Suomen kansan arvopohjasta". Kokoomuksessa edelleen elää ajatus yhtenäisestä Suomesta, jossa on yksi arvopohja ja jossa ei ole vastakkainasettelua.

Sosialidemokraattien, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n nuoret ovat pettyneitä, mutta uskotaan, että kansalaisaloitteella asia saadaan eteenpäin. Vihreiden nuorten puheenjohtaja Marja Ohisalo sanoo, että "me olemme Suomessa menossa tosi konservatiiviseen suuntaan verrattuna muihin eurooppalaisiin maihin, joissa on tehty päätös tasa-arvoisesta avioliittolaista."

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ehdottomasti. Kristillisissä nuorissa on kompromissihalua ja toivotaan asiakeskustelua

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Ylen radiouutiset klo 8)

67 kommenttia

Mikäli Kokoomusnuoret kannattavat yhteistä arvopohjaa, miksi he jyräävät suomalaisten vähemmistön mielipidettä sellaiseksi? Eikö olisi helpompaa mukautua vähiten vastakkainasettelua tuottavaan enemmistön mielipiteeseen, joka tukee ihmisten tasa-arvoista kohtelua lain edessä sukupuolisesta suuntauksesta ja sukupuolesta riippumatta?

Ihmeellistä asian välttelyä. Miten Kokoomusnuorissa pääsee aina joku neokonservatiiviklikin jäsen paalupaikalle? Ovatko muut flegmaattisia?
Tehdään uusi mielipidetutkimus paljonko kannattajia on tasa-arvoisen avioliittolain puolesta nyt kun valiokuntakin on sanansa sanonut. Väittäisin, että enemmistö ei ole enää tasa-arvon puolella. Saamme valitettavasti unohtaa asian etenemisen monien monien vuosien päähän. Seuraavassa hallituksessa istuvat Perussuomalaiset ja keskusta ja loppua ei tarvitse edes tähän kirjoittaa. Hävisimme.