Myös Saksassa fundamentalistinen kristillinen tapahtuma huolestuttaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Porsche-keskus on tässä Neckar-joen laaksossa kaupungin keskustan itäpuolella. Googlemaps-kuva.

Stuttgartin pride-yhdistys on lähettänyt avoimen kirjeen Stuttgartin kaupungille, ja siinä esitetään huoli maaliskuun 3. päivänä alkavasta evakelioimisviikosta "ProChrist". Suurtapahtumaan Porsche-areenalle on saapumassa tuhansittain väkeä, ja satelliittiyhteyksien kautta tapahtuma tavoittaa miljoona ihmistä. Käytössä on 14 kieltä. Tapahtuman pääpuhuja on pappi Ulrich Parzany, joka useaan otteeseen menneisyydessä on lausunut kiihkeitä mielipiteitä homoja vastaan. Hän vertaa homoseksuaalisuutta avionrikkojiin, saituuteen ja egoismiin. Toinenkin tapahtuman johtoryhmään kuuluva on puhunut homojen eheyttämisen puolesta ja tarjonnut koulutusta eheyttäjille. Samat tahot halusivat vuonna 2008 Bremenissä kristillisen tapahtuman aikana järjestää seminaarin homojen parantamisesta, mutta laajan vastalausemyrskyn vuoksi se poistettiin ohjelmistosta.

Stuttgartin kristillisdemokraattinen pormestari istuu nyt tapahtuman johtoryhmässä. Tapahtumapaikaksi on vuokrattu kaupungin omistama Porsche-areena.

Eilen kerrottiin, että Suomessa presidentti Niinistö on lupautunut varsinaissuomalaisen evankelioimistapahtuman suojelijaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!