Noin 200 ihmisiä osallistui Rovaniemen pride-kulkueeseen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 3

Noin 200 ihmistä on osallistunut lauantaina iltapäivällä järjestettyyn pride-kulkueeseen Rovaniemellä. Kulkue oli osa Rovaniemellä käynnissä olevaa Arctic Pride -tapahtumaa.

Ranneliike.netin saamien tietojen mukaan kulkue sujui rauhallisesti ja myönteisessä hengessä.

Suurelta osin kulkueen osallistujat olivat sateenkaariaktivisteja sekä poliittisten nuorisojärjestöihin ja Lapin ylioppilaskunnan ainejärjestöihin kuuluvia. Pride-kulkueeseen osallistui myös poro, tiettävästi ensimmäisen kerran Suomessa.

Kaupungintalolta lähteneen pride-kulkueen määränpäässä Vanhalla torilla ohjelma jatkui musiikkiluistelun merkeissä. Illalla pride-tapahtuman ohjelmassa ovat pride-bileet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Rovaniemellä ja samalla Suomen tähän asti pohjoisin pride-tapahtuma. Aiemmin maan pohjoisimman pride-tapahtuman titteliä on kantanut Oulun North Pride -tapahtuma.

www.arcticpride.fi
Facebook: Arctic Pride
www.rovaniemenseta.fi
Arctic pride -kulkueen kuvagalleria

3 kommenttia

Siitä se alkaa, perinne ... jatkossa on sitten ihmisiä katujen varsillakin, kuten näissä jo perinne-Prideissä on.

On noi kaamos-Lapin asukkaat kyllä ihmeellisen virkeää porukkaa, kun jaksavat aloittaa pridettämisen jo näin heti alkuvuonna. Etelämpänä Suomessa on jaksettu tähän asti herätä pridettämään vasta kesällä, kun on nukkuaröhnötetty koko alkuvuosi : )

Kommenttia muokattu: 23.02.2013 klo 23:20
Oli mahtavaa osalistua pohjoisen ylpeyteen

pride-kulkueen lisäksi seminaari" Elämää arktisilla alueilla seksuaali- ja sukupuolivähemmistön silmin " oli puhutteleva.

Asiantuntijat taidehistorian professori Tuija Hautala-Hirvioja, Trasek ry:n puheenjohtaja Antti Karanki, taiteen tohtori Anniina Koivurova, humanististen tieteiden kandidaatti Anna Morottaja ja tutkija Rovaniemen Setan jp. Hanna Peltomaa alusytivat mukaansatempaavasti eri näkökulmista.

Erityisesti Morottajan (kuvassa) puheenvuoro: ” Elämä tavallisena saamelaisena lesbona” teki lähtemättömän vaikutuksen.