Yle: Homoavioliitot ehkä sittenkin lakivaliokunnan käsittelyyn?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Yle Uutisten mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta kannattavat lakivaliokunnan jäsenet aikovat pyytää lakialoitetta valiokunnan käsiteltäväksi ennen kuin kansalaisaloitteen nimenkeruun on määrä alkaa 19.3.

Toistaiseksi lakivaliokunnan jäsenistä kukaan ei ole pyytänyt lakialoitetta otettavaksi valiokunnan esityslistalle. Yle Uutisten mukaan aloitetta kannattavat jäsenet ovat keskiviikkoiseen kokoukseen pyytäneet selvitystä, millaisia aloitteita odottaa parhaillaan valiokuntakäsittelyä.

Avioliittolakialoitteen on allekirjoittanut 76 kansanedustajaa. Vakiintunut käytäntö on ollut, että vasta yli sadan kansanedustajan allekirjoittama aloite käsitellään valiokunnassa kiireellisenä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lakivaliokunnan puheenjohta Anne Holmlund (kok) ehti saada voimakasta kritiikkiä aloitteen esilleottamisen vitkuttelusta, mutta puhemiesneuvosto katsoi Holmlundin menetelleen asianmukaisesti.

Yle Uutiset: Avioliittolaki saattaa sittenkin nousta käsittelyyn
Anne Holmlund: Homoliittolakialoite lakivaliokunnan käsittelyyn, jos enemmistö niin haluaa
Holmlund: Avioliittolakialoite ei vaadi toimenpiteitä lakivaliokunnassa

1 kommenttia

Painostus lakialoitteen eteenpäinviemiseksi jatkuu.

Tällä kertaa SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen kirjoittaa tasa-arvoisen avioliittolain tarpeellisuudesta muun muassa:
"Tasa-arvoinen avioliittolaki tarvitaan. Kyse ei ole mistään hömpötyksestä, vaan ihmisten tasavertaisista oikeuksista. Tämä asia on ihmisoikeuskysymys. Emme halua puuttua kirkollisiin asioihin tällä aloitteella millään lailla, vaan jatkossakin kirkko tekee ihan itse omat päätöksensä."
"Kyse on asenteista. Meidän on ymmärrettävä, että emme voi asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Se on syrjintää."

Uutinen:
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/10319-sdp-n-huovinen-haluaa-tasa-arvoisen-avioliittolain-kyse-ei-ole-mistaan-hompotyksesta

Huovisen blogi:
http://blogit.demari.fi/susannahuovinen/2013/02/20/tasa-arvoinen-avioliittolaki-tarvitaan/
---
Kansanedustaja Jani Toivola kirjoittaa, että "tasa-arvoinen avioliittolaki on yksi aikamme merkittävimmistä mittareista sekä ihmisten välisestä yhdenvertaisuudesta lain edessä että yhteiskunnan aidosta ja kollektiivisesta pyrkimyksestä tasavertaiseen hyvinvointiin. Lain puute on merkki yhteiskunnasta, jolla ei ole kykyä kuulla jokaista sen kansalaista ja heidän osallisuuden tarpeitaan."
"Arvon ja hyvinvoinnin tavoitteessa voimme onnistua vain, jos näemme kaikkien tasavertaisen osallisuuden merkityksen. Osallisuus syntyy tunnustuksesta ja paikasta yhteiskunnassa."

http://www.vihreat.fi/blogit/jani-toivola/arvokas-ja-hyvinvoiva-tulevaisuus

Kommenttia muokattu: 20.02.2013 klo 16:11