Peter Tatchell kommentoi paavi Benedictus XVI:n eroilmoitusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Englantilainen ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell antoi maanantaina seuraavan lausunnon paavi Benedictus XVI:n eroilmoituksen johdosta.
Vaikka paavi Benedictus XVI vastusti kiitettävästi sotaa ja maailmanlaajuista köyhyyttä, hän vastusti monessa yhteiskunnallisessa kysymyksessä tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, erityisesti naisten ja sateenkaari-ihmisten ihmisoikeuksia.
Käsittelin näitä hänen paavin virkansa monia puutteita Channnel 4 TV-dokumentissani ”The Trouble with the Pope” joka lähetettiin vuonna 2010.

Paavi Benedictus vastustaa naisten vihkimistä papeiksi. Hänen mielestään naiset ovat sopimattomia papeiksi. Tämä on loukkaus koko naissukupuolta kohtaan. Paavin opetukset vihjaavat, ettei naisilla ole moraalista kykyä henkiseen johtamiseen. Tämä ajatus puhtaasti miehisestä pappiudesta on pelkkää miesvaltaisuutta, seksismiä ja naisvihaa.
Benedictus XVI on tuominnut kondomien käytön jopa HIV:n leviämisen estämiseksi. Hän on jopa väittänyt kondomien käytön saattavan ”lisätä” HIV-tartuntoja. Hänen epärehelliset opetuksensa saavat ihmiset olemaan käyttämättä hyväksi todettua tapaa HIV-tartuntojen vähentämiseksi vaarantaen näin miljoonien ihmisten hengen.
Vaikka hän lopulta myönsi, että kondomin käyttö voisi miespuoliselle prostituoidulle olla pienempi kahdesta pahasta, tästä myöntymisestä ei ollut mitään lohtua tai miehille, jotka eivät ole seksiteollisuuden palveluksessa.
Pappi on ollut salaliitossa se valheen kanssa, että kondomit levittävät HIV:tä, koska latex on huokoista virukselle (sic). Tämä on hävytön valhe, ja tiedemiehet ja lääketieteen ammattilaiset ovat tuominneet sen epätotena ja vastuuttomana. Vaikka Benedictus ei itse tätä väittänyt, hänen Vatikaanin vanhemmat virkamiehet väittivät näin. Ei ole uskottavaa, että näitä väitteitä olisi esitetty ilman paavin hyväksyntää. Paavi ei ainakaan torjunut niitä.
Vuonna 1992 kardinaali Joseph Ratzingerina hän hyväksyi Vatikaanin asiakirjan, jossa homous tuomittiin ”objektiivisena häiriönä” ja ”voimakkaana taipumuksena sisäiseen moraaliseen pahuuteen” Asiakirja hylkäsi käsitteen homojen ihmisoikeuksista ja vakuutti, että ei ole ”oikeutta” laeille, jotka suojelevat homoja syrjinnältä vihjaten, että homojen ja lesbojen kansalaisvapauksia voi ”laillisesti rajoittaa ulkonaisen häiriökäyttäytymisen perusteella”.

Paavi hyökkäsi myös homoavioliittoja vastaan ”pahana” ja rienasi homojen tasa-arvon tukijoita ”syvästi epämoraalisiksi” Hän tuomitsi myös homojen tasa-arvon ”poikkeavana trendinä” ja tuomitsi homorakkauden olevan ”ilman yhteiskunnallista arvoa”. Hän uhkasi jopa julistaa pannaan katolisia lainsäätäjiä, jotka äänestivät homojen oikeuksia suojelevien lakien puolesta.

Joseph Ratzinger on yli kaksi vuosikymmentä kardinaalina ja paavina on yrittänyt kääntää Vatikaanin pyrkimykset vapaamielisyyteen toiseen suuntaan työntäen koko kirkon takaisin puhdasoppisempaan, vanhoillisempaan suuntaan. Hän on vahvistanut Vatikaanin ja paavinviran hierarkiaa ja itsevaltiutta.

Tämä on synnyttänyt ruohonjuuritason katolisen kapinan ”Me olemme kirkko”-liikkeen, joka tavoittelee entistä demokraattisempaa, näkyvämpää ja luotettavampaa kirkkoa.
Paavi on tuominnut katolisten teologien kuten Gustavo Gutierrizin ja Leonardo Boffin puolustaman vapautusteologian, ja hän on vastustanut työläispappiliikettä. Hän saarnaa yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta mutta hyökkää niitä pappeja vastaan, jotka kehottavat poliittiseen toimintaan yhteiskunnan uusimiseksi ja sen tekemiseksi oikeudenmukaisemmaksi.
Kaiken kaikkiaan Benedictuksen paavius edisti taantumuksellista ja taaksepäin kääntyvää etiikkaa, muiden muassa seksismiä ja homofobiaa.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!