Ranskan kansalliskokous äänesti tasa-arvoisesta avioliittolaista tänään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

Ranskan kansalliskokous äänesti tänään tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä. Lain puolesta 329 against 229. Nyt laki lähtee senaattiin.

"Mardi 12 février à 16h15, l'Assemblée se prononce par scrutin public sur le projet de loi ouvrant le mariage aux couples de personnes de même sexe."
http://www.assemblee-nationale.fr/

Suora lähetys Ranskan kansalliskokouksesta http://www.assemblee-nationale.tv/direct.html


Ranskan kansalliskokouksessa on 577 edustajaa. Samassa yhteydessä tänään äänestetään myös homojen ja lesbojen adoptio-oikeudesta. Nimenomaan adoptio-oikeus on ollut monien viime viikkojen mielenosoitusten keskeisimpänä aiheena. Sosialisteilla on kuitenkin selvä enemmistö parlamentissa, joten lain läpimeno näyttää varmalta. Seuraavaksi laki menee senaatin käsittelyyn. Siellä ei Hollandella ole mitään selkeää enemmistöä, mutta uskotaan, että muut vasemmistopuolueet rientävät tueksi ja laki saadaan voimaan.


Lain parlamenttikäsittely oli työlästä, koska lain vastustajat olivat kasanneet yli 5 000 muutosehdotuksta lakiin. Parlamentissa keskustelu kesti 110 tuntia, ja se saatiin päätökseen viime lauantaina klo 6.40. Oli keskusteltu 10 päivää ja yötä. Keskustelut jatkuivat myös lauantai- ja sunnuntaipäivinä. Media seurasi pitkää keskustelua, jossa parlamentaarikot elegantin pukeutumisen sijasta saattoivat olla paikalla farkuissa. Perheelliset joutuivat tuomaan lapsensakin parlamentin tiloihin, kun loppua ei näkynyt. Monien kansanedustajien kasvoilla näkyi valvomisen merkkeinä renkaita silmien ympärillä. Tämä oli parlamentin seitsemänneksi pitkin keskustelukierros milloinkaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lakitekstissä ei ole oteta kantaa keinohedelmöitykseen. Hollande aikoo ensin kääntyä etiikka-neuvoston puoleen, ja asiasta tulee uusi lakiesitys. Nyt veikataan, että siitä keskustelusta tulee yhtä pitkä. On jo suunnittelilla uusia mielenosoituksia.

Oppositio aikoo ainakin osittain jäädä pois tämän päivän äänestyksestä.

Laki käsitellään senaatissa maaliskuussa.

4 kommenttia

Läpihuutojuttu, niin kuin kansalaisten keskuudessa. Enemmistö äänesti tasa-arvomyönteisiä puolueita vaaleissa, enemmistö kannattaa tasa-arvoa myös gallupeissa. Mitä nyt tuossa nähtiin pari laimeaa homofobimellakkaa, mutta kuka niistä luusereista välittää.

Vive la France!