USA:n partiopoikajärjestö lykkäsi päätöstään homojen hyväksymisestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltain partiopoikajärjestö Boy Scouts of America (BSA) on lykännyt päätöstään poistaa homokielto säännöistään sen lähes hukuttua vetoomuksiin, sähköpostiviesteihin ja puheluihin. Partiopoikien johtokunta kertoi lykkäävänsä päätöksen toukokuussa pidettävään kansalliseen kokoukseen, johon osallistuu 1400 äänestysoikeuden saanutta jäsentä. BSA oli itse mainostanut johtokunnan keskiviikkoista kokousta käännekohdaksi vuosikymmeniä jatkuneessa pattitilanteessa. Ehdotuksena oli ollut poistaa kansallinen homokielto ja antaa haaraosastojen itse päättää suhtautumisesta seksuaaliseen suuntautumiseen.

Ajatus homokiellon poistamisesta syntyi sen jälkeen, kun kansallinen BSA oli painostanut Marylandin haara-osastoa peruuttamaan päätöksen, jolla tämä oli lakannut syrjimästä ketään seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Haaraosasto valitti BSA:n kansalliseen toimistoon. Siitä osasto sai huonoa julkisuutta; Jennifer Tyrrell erotettiin, koska hän on lesbo; Ryan Andresenilta evättiin Eagle Scout-mitali, koska hän on homo; ja kasa mitaleita palautettiin vastalauseena pääkonttoriin.

Kansallinen BSA rohkaisi aluksi ihmisiä lähettämään palautteita homokiellon poistamisehdotuksesta. Se taisi saada niitä enemmän kuin oli odottanut ja ilmoitti pian, ettei enää ottaisi vastaan puheluita. Oikeistopoliitikot, muiden muassa Rick Santorum, yhtyivät äänekkäästi homokiellon poiston vastustajiin. Persidentti Obama toisti sunnuntaina tukensa kiellon poistamiselle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aktivistien toimitettua maanantaina järjestölle 1,4 miljoonaa allekirjoitusta sisältäneen vetoomuksen homokiellon poistamiseksi järjestön puhemies Deron Smith myönsi partiopioikiin joka puolelta kohdistuvan valtavan painostuksen. ”BSA on saanut hyvin paljon palautetta eri tahoilta, ja arvostamme sitä, että jokainen kertoo näkökannastaan tähän asiaan.”

The Advocate (USA)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!