Partiopoikayksikkö joutui taipumaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Yhdysvaltain partiopoikajärjestöön kuuluva Pack 442 (Cloverly, Maryland) oli yksimielisesti hyväksynyt julkilausuman, jossa se kertoi kieltäytyvänsä syrjimästä ketään rodun, uskonnon, kansallisen synyperän tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Yksikön kattojärjestö, ”National Capital Aera Council” vaati sitä kuitenkin poistamaan viittauksen seksuaaliseen suuntautumiseen julkilausumasta.

Tammikuuun 26 pävänä yksikkö olikin laittanut seuraavan viestin kotisivulleen: National Capital Area Councilin painostuksesta Pack 442 joutuu poistamaan syrjinnän vastaisen julkilausumansa säilyttääkseen jäsenyytensä partiojärjestössä. Voitte lähettää palautetta seuraaville NCAC:n johtajille..”

Pack 442:lle oli kerrottu, ettei sitä tunnusteta järjestönä, ellei se poista viittausta seksuaaliseen suuntautumiseen kotisivultaan.

Pack 442 oli myös pyytänyt perheitä äänestämään siitä, pitäisikö yksikkö voimassa syrjinnän vastaisen julkilausumansa.

NCAC:n uhkaukset tuomitsi muiden muassa Gay and Lesbian Alliance Against Defamation-järjestön (GLAAD) puheenjohtaja Herndon Graddick. ”On häikäilemätöntä ajatella, että partiopojat erottaisivat alakoulun lapset sen sijaan että hyväksyvät vanhempien siunaaman toimintaohjelman, jolla homolapset ja -vanhemmat saavat osallistua toimintaan. Tämä halveksittava kiusanteko ja simputus on vain taas yksi muistutus siitä, että Amerikan partiopoikajärjestö (BSA) on menettänyt kosketuksensa jäseniinsä ja Yhdysvaltain kansalaisiin yleensäkin.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuonna BSA ”toisti voimakkasti” toimintamallinsa, jolla homot erotetaan sekä partiojohtajien tehtävistä että jäsenyydestä'.

Jennifer Tyler aiheutti mediamylläkän hänen jouduttua eroamaan Tiger Scout-yksikön johtajuudesta, kun tuli ilmi, että hän on lesbo. Hänen seitsemänvuotias poikansa oli tämän yksikön jäsen.

Huffpost gayvoices (USA)
Edellinen uutinen Ranneliikkeessä

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • puppeliassi
  • 28.1.2013, 22.07
kiristystä.. bastards
Asiassa on hyviäkin puolia: UPS-säätiö, joka vuonna 2010 lahjoitti 167.000 US $ eri partiopoikayksiköille Yhdysvalloissa, kertoi sunnuntaina, etteivät partiopojat enää ansaitse säätiön tukea järjestön homofobisen politiikan takia. Säätiö perusteli päätöstään sillä, että se tukee järjestöjä, joiden toiminta on UPS-säätiön linjan mukainen. UPS ja UPS-säätiö eivät syrji henkilöitä tai järjestöjä, joiden ominaispiirteitä laki suojelee. Näihin luetaan rotu, sukupuoli, syntyperä, vamma, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, veteraani tai sotilasarvo, raskaus, ikä ja uskonto.

Näitten usean kuukauden aikana kehiteltyjen ohjeiden perusteella järjestöt, jotka eivät pysty osoittamaan noudattavansa säätiön syrjinnän vastaista politiikka, eivät voi saada tukea.

Eiköhän ääni muutu kellossa kattojärjestölläkin kun rahan tulo vähentyy voimakkaasti ja UPS ei ole ainoa.