Kathleen Wynne Ontarion johtoon. Lesbous ei ollut kampanjarasite.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1
Kathleen Wynne Toronton Suomalaisen Vanhainkodin varainkeräysjuhlassa viime lokakuun lopulla. Hän julkisti pääministerikampanjasta juhlan jälkeisellä viikolla.

Ontarion pääministeriksi nousee Kathleen Wynne. Hän on paitsi provinssin ensimmäinen naispääminiseri, myös ensimmäinen avoimesti homoseksuaali provinssin johdossa. Paikka vapautui kolmannen vaalikauden pääministerinä aloittaneen Dalton McGuintyn erottua.

Wynne on ollut useita kertoja ministerinä. Erityisesti opetusministerin salkkua hoitaessaan hän joutui konservatiivien hampaisiin. Ontarion konservatiivit eivät ole kaihtaneet hyökätä tasa-arvoajattelua vastaan viime vuosina. Tässä mielessä liberaalit uskovat, että tasa-arvohenkinen nainen Toronton keskustasta auttaa heitä pitämään vanhoilliset loitolla. Konservatiivit olivat vähällä voittaa toukokuun 2011 vaaleissa, mutta heidän turvautumisensa kampanjan viime metreillä homofobisiin teemoihin oli yksi voitonmahdollisuuksia rajoittanut tekijä.

Kathleen Wynne tuntee erinomaisesti Toronton suomalaiset. Hänen vaalipiiritoimistonsa Don Valley Westissä sijaitsee suomalaisen vanhainkodin katutasossa.

Wynnen puolison nimi on Jane Rounthwaite. Linkin takana olevan Starin jutun kiertävässä kuvaosuudessa on kuva pariskunnasta puoluekokouksen tauolla Toronton Maple Leaf Gardensissa lauantaina. Wynnellä on omia lapsia aiemmasta avioliitosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen The Starissa

1 kommenttia

Jeah, puhuttiin siita kesalla kun kavit meilla oli vain paha paiva kun satoi. En osannut arvata Kathleen voittavan. Hienoa. Tapasit hanet kesalla. Ja muita politiikkoja.
Hanen toimistonsa on suomikodin ensimmaisessa, onko siella viela kauppa katukerroksessa? Jos sielta saisi nakkileipaa.