Kiista Baltic Priden marssireitistä alkoi

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Seuraava Baltic Pride on lauantaina heinäkuun 27. päivänä 2013 Vilnassa. Kaupungin viranomaiset eivät hyväksy, että marssi järjestettäisiin kaupungin pääkadulla, Gediminas Avenuella. Kaupunki tarjoaa puistoaluetta sivummalla.

Viime perjantaina homojärjestö LGL:n edustajat jättivät kaupungin viranomaisille suunnitelmansa Baltic Pride -marssista. Marssi halutaan vanhaan kaupunkiin, pääkadulle. Lain vaatimusten mukaan kaupungin edustajat kutsuivat priden järjestäjät neuvonpitoon. Kaupungin virkamiehille ei käy, että marssi on pääkadulla. Perusteluksi sanottiin turvallisuusongelmat. Kadun varrella on korkeita taloja, ja ikkunoista voidaan tehdä hyökkäys marssia vastaan. Lisäksi kadun varrella on monia kahviloita, baareja ja hotelleja. Ne pitäisi sulkea marssin ajaksi, ja siitä syntyisi taloudellisia menetyksiä omistajille. Kaupungin edustajat ehdottavat samaa viheraluetta, jossa marssi oli vuonna 2010. Vaihtoehtona olisi järjestää toritapahtuma jollain aukiolla, mutta ei marssia. Homojärjestö ei hyväksy perusteita. Päinvastoin pääkatu elävöityy.

Palaverin jälkeen homojärjestön edustajat lukivat kaupungin nettisivulta, että marssin pitopaikaksi tulee puistoalue, eli sama paikka kuin 2010. Nyt homojärjestö vie asian oikeuden ratkaistavaksi. Liettuassa on juuri alkamassa EU-puheenjohtajuuskausi, joten asia varmasti näkyy ja kuuluu lähiaikoina.

http://www.atviri.lt/index.php/news/vilnius_municipality_objects_pride_march_along_the_central_avenue/7238

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Baltic Pride on Baltian maiden yhteinen pride-tapahtuma. Se järjestetään vuoronperään kussakin Baltian maassa. Kovin vastustus on ollut Liettuassa. Vuoden 2010 Baltic Pride sai aikaan valtavan kansanvyöryn puistoalueen reunamille. Katselijat olivat vastustajia ja uteliaita. Keskellä puistoaluetta mellakka-aitojen sisällä olivat pride-marssin osanottajat, ja marssin päätyttyä heidät kuskattiin poliisin linja-autoilla turvallisemmille seuduille. Hulina jatkui tunteja pride-marssin jälkeen.


http://ranneliike.net/teema/vilna-pride-marssin-tapahtumia-ja-jalkipyykki?cid=9&aid=4055

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!