Jodie Foster Golden Globe -gaalan kiitospuheessa avoimena

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Näyttelijä Jodie Foster palkittiin elämäntyöstään viihteen parissa Cecil B. DeMille –palkinnolla Golden Globe-gaalassa. Hän on ollut alalla 47 vuotta. Foster piti hyvin henkilökohtaisen puheen, jossa hän mm. kiitti ex-puolisoaan Cydney Bernardia, lapsiaan ja äitiään.

- Kun nyt olen täällä ripittäytymässä, minulle tuli pakottava tarve sanoa jotain, mitä en kunnolla ole koskaan julkisuudessa sanonut. Nyt on tulossa ilmoitus, josta olen aika hermostunut - mutta en varmaankaan niin hermostunut kuin tiedottajani. Aion kertoa sen, ääneen ja ylpeästi... Olen sinkku, Foster totesi.

Foster sanoi myös, ettei kyseessä ole mikään virallinen kaapistatulopuhe, vaikka monissa tiedostusvälineissä puhe silti on tulkittukin "viralliseksi kaapistatulopuheeksi". Hän muistutti tulleensa ulos jo noin tuhat vuotta sitten kivikaudella "niinä hyvin vanhanaikaisina aikoina, joina haavoittuvainen pieni tyttö uskaltautui avautua luotettaville ystäville, perheelle, työkavereille ja lopulta ylpeänä kaikille, jotka tunsivat hänet".

Foster on yleensä pitänyt tiukan rajan julkisen työnsä ja henkilökohtaisen elämänsä välillä.

Joulukuussa 2007 hän kiitospuheessaan Hollywood Reporter -lehden palkintojenjakotilaisuudessa toi esiin suhteensa Cydney Bernardiin, kiittämällä puolisoaan. Silloin 15 vuotta kestäneestä suhteesta oli liikkunut huhuja, mutta hän ei aiemmin ollut kommentoinut suhdetta tai suuntautumistaan millään tavoin.

- Mutta nyt minulle on kerrottu, että kaikkien julkisuuden henkilöiden odotetaan kunnioittavan yksityisyyttään lehdistötilaisuuksilla, omalla hajuvedellä ja tosi-tv-sarjalla, Foster veisteli.

Foster kiitti puheessaan ex-puolisoaan Cydney Bernhardia, jota hän kuvasi parhaana ystävään 20 vuoden ajalta, sekä kahta poikaansa. Erityisen koskettavasti hän puhui 84-vuotiaasta dementiaa sairastavasta äidistään.


Jodie Foster (oikealta nimeltään Alicia Christian Foster) syntyi 19. marraskuuta 1962. Hän aloitti lapsitähtenä 3-vuotiaana ja on onnistunut jatkamaan menestyksekästä uraansa aikuisiälläkin. Foster on palkittu Oscarilla ja lukuisilla muillakin palkinnoilla.

***

Nykyään glbti-järjestötoiminnan parissa vaikuttava, lähes 20 vuotta sitten kaapista tullut näyttelijä Wilson Cruz, huomioi myös Fosterin puheen. Hän totesi olevansa iloinen, ettei kaapistatulo ole Fosterin mielestä iso juttu. Hän oli kuitenkin huomioinut aiemmin poistamassaan postauksessa, että vaikka nykyisin asia ei ole iso, ei ole kovinkaan kauan siitä, kun ulostulo oli aktivismia, joka saattoi jopa pelastaa ihmishenkiä. Helppo ulostulo on hänen mukaansa mahdollista, koska ulostulleet riskeerasivat mm. uransa.

Huffington Post: Jodie Foster Gay: Actress Comes Out At Golden Globes 2013
LA Times: Golden Globes 2013: Transcript of Jodie Foster´s speech
PinkNews: Jodie Foster ´comes out´ during Golden Globes acceptance speech

1 kommenttia

Tässä äänen osalta ehkä vähän parempi versio tuosta Jodie Fosterin puheesta

http://www.youtube.com/watch?v=VIoIvBcTc48

Yleisön joukossa MelG:n ilme puheen aikana on kyllä varsin "monttu auki" -luokkaa. Onhan MelG esiintynyt yhdessä Jodie Fosterin kanssa mm. elokuvassa What Woman Want - joten ei MelG onnistunut "käännyttämään" :D

Niin ja tosiaankin, Jodie Foster on 50-vuotias.

Onnittelut siis myös kukoistavasta kauneudestaan!

Kommenttia muokattu: 15.01.2013 klo 22:25