Obaman virkaanstujaisten pappi vaihtoon homolausuman takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

USA:n presidentin virkaanastujaisten esiintyjäksi 21.1.13 valittu pastori on vetäytynyt tilaisuudesta hänen aiempien homovastaisten puheidensa tultua julki. Atlantalainen pastori Louie Giglio ol 90-luvulla luonnehtinut homoseksuaalisuutta synniksi.

Obaman virkaanstujaiskomitea ehti jo pikaisesti tuomita pastorin vanhat saarnat ja ilmoitti, ettei tiennyt niistä valitessaan rukouksen esittäjää. Pastori Giglio oli pyydetty uskonnolliseen tehtävään virkaanastujaisissa lähinnä siksi, että hän on saanut mainetta toiminnasta ihmiskauppaa vastaan. Etsiessään nyt uutta puhujaa komitea aikoo tarkemmin varmistaa, että valittavan henkilön uskomukset "heijastavat Obaman hallinnon visiota kaikkien amerikkalaisen hyväksymisestä", komitean edustaja sanoi.

Pastori Giglion aiemmat kannanotot tulivat julkisuuteen keskiviikkona 9.1 Think Progress -sivuston kautta. Pastori ilmoitti vetäytymisestä torstaina.


Obaman virkaanastujaisissa 2009 puhunut pastori Warren kuului avioliittoreformin vastustajiin. Hänen ottamisensa tehtävään herätti tuolloin paljon arvostelua tasa-arvoa ajavien piirissä. Nyt amerikkalaisissa kommenteissa on todettu yleisen mielipideilmaston kehittymisen mahdollistavan tiukan linjan puhujan valitsemisessa. Virkaanastumisjuhlan komitea ei ole hallinnollisesti osa Valkoista taloa. Sen päätöksiä valita vuoden 2013 pastori ilman riittäviä tarkistuksia on ihmetelty.


Uutinen ja video MSNBC:ssä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!