Ranskassa avoin ristiriita hallituksen ja katolisen kirkon välillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Ranskassa kiristyvät tunnelmat avioliittolain suhteen. Presidentti François Hollande oli luvannut ennen vaaleja, että avioliitto avataan homoille ja lesboille. Katolinen kirkko käy taistelua tätä kehitystä vastaan. Marraskuusta lähtien on ollut mielenosoituksia homoavioliitoja vastaan. Suurimmassa mielenosoituksessa oli järjestäjien tietojen mukaan 100 000 osanottajaa. Nyt vaaditaan kansanäänestystä avioliittolaista ja tappouhkauksiakin on tullut.

Viikonloppuna opetusministeri Vincent Peillon herätti kiihkeitä tunnelmia, kun hän vaati avoimessa kirjeessä katolisia kouluja pysymään avioliittoasiassa neutraaleina. Katolisten koulujen edustaja oli ilmoittanut, että kouluissa halutaan käsitellä tätä teemaa. Viidennes koululaisista käy katolista koulua ja valtio rahoittaa niitä. Ensi viikonloppuna on jälleen mielenosoituksia, ja homoaktivistit pelkäävät, että katoliset koulut ovat mukana homoavioliittojen vastaisessa toiminnassa, vaikka valtion rahoilla niiden pitäisi pysyä kiistojen ulkopuolella. Tammikuun 16. päiväksi on Pariisin pormestari Bertrand Delanoë kutsunut koolle mielenosoituksen homoavioliittojen puolesta. Delanoe on itsekin homo.

Homojen avioliittoja ovat voimakkaimmin vastustamassa katolinen kirkko, konservatiivinen puolue UMP ja oikeistoradikaali Front National. Useassa oppositiopuolueessa on alettu vaatia kansanäänestystä. Yhden mielipidetiedustelun mukaan 69% ranskalaisista haluaisi kansanäänestyksen. Homoavioliiton kannalla on 2/3 kansalaisista, mutta jos laissa on mukana adoptio-oikeus, kannatus putoaa 50%:iin.

Hollanden elämänkumppani, Valérie Trierweiler kertoi joulukuussa, että hän haluaa olla todistajana mukana ensimmäisissä homohäissä, kun ne tulevat laillisiksi. Kutsuja on jo tullut.

Homoavioliiton kannattajia on uhkailtu.Yksi huomiota herättävimmistä oli sosialistisen puolueen Grenoblen toimistoon tullut kirje, jossa uhattiin surmaamisella. Mukana oli 9 millin patruuna.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Lähteet: queer.de ja hetek.hu)

*****

Tähän mennessä 11 maata on laillistanut homoavioliitot. Ensimmäisenä oli Hollanti 2001, sitten tulivat Belgia, Kanada, Ranska, Etelä-Afrikka, Norja, Ruotsi, Islanti ja viimeksi Portugali, Argentiina ja Tanska. Lisäksi homoavioliitto on ainakin Mexicon kaupungissa ja joissakin USAn osavaltioissa. Tämä luettelo oli uskonnollisella hetek.hu-sivulla.Sivustolla kiinnitetään huomiota myös uuteen Raamatun laitokseen, ns. Queen James Bible -raamattuversioon. Siinä alkuperäistä raamattua on muuteltu, ja siitä on mm. jätetty pois homoja ja lesboja tuomitsevia kohtia. "Vääristelyä", sanotaan uskonnollisella sivustolla.

http://www.huffingtonpost.com/2012/12/18/queen-james-bible-claims-first-ever-gay-bible_n_2324962.html

"Homoraamattu", josta on poistettu tai jossa on muutettu homoja ja lesboja loukkaavia kohtia. Tämä aiheutti suuren närkästyksen monissa piireissä.

5 kommenttia

Sata vuotta sitten oltiin vahvasti sitä mieltä, että politiikka on miesten ala. Naisten ei pitänyt vaatia itselleen "etuoikeuksia" yrittämällä matkia miehiä vaatimalla itselleen äänioikeutta.

Nykyään äänekäs vähemmistö on sitä mieltä, että avioliitto kuuluu instituutiona vain naiselle ja miehelle. Sitäkin on kutsuttu "etuoikeudeksi", että homo- ja lesboparilla olisi oikeus solmia avioliitto.

Ilmeisesti homofobit käyvät entistä katkerimmiksi kun tasa-arvo näyttää väistämättömältä. Sitä sanotaan usein, että tosipaikassa ihminen paljastaa todellisen luontonsa.
  • 2 / 5
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 8.1.2013, 8.59
Homoliitot eivät mene Ranskassa läpi, jos asia menee kansanäänestykseen. Tämän vuoksi sosialistit yrittävät kaikin voimin välttää kansanäänestyksen ja runtata homoliitot läpi kansalaismielipiteestä välittämättä.