Ruotsin keskustapuolueen nuoret: Rajat avattava venäläisille seksuaalipakolaisille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Dramaten - teatteri Tukholman keskustassa

Svenska Dagbladetissa Ruotsin keskustapuolueen HLBTI-verkoston ja keskustaopiskelijoiden puheenjohtajat Tobias Alfredsson ja Johan Kling pohtivat tilannetta Venäjällä. Kun sinne tulee koko valtakunnan kattava homopropagandalaki, se merkitsee sensuuria ja homoille ja lesboille huonoja aikoja. Rajat on avattava. Kirjoittajat toivovat, että Keskustapuolue uskaltaa puolustaa kaikkien ihmisten tasavertaisia oikeuksia ja että pystytään Ruotsin hallituksen ja Europarlamentin kautta vaikuttamaan Venäjään. Venäjällä on myös Keskustapuolueen sisarpuolue Jabloko. Se on ainoa puolue, joka on asettunut puolustamaan ihmisten oikeutta olla oma itsensä.

Tobias Alfredssonin ja Johan Klingin puheenvuorossa pohditaan maahanmuuttoa yleisemminkin. Ruotsalaisen keskustapuolueen jäseninä he ovat sitä mieltä, että kaikilla ihmisillä pitää olla samat perusoikeudet ja velvollisuudet. Kaikki ovat yhdenvertaisia riippumatta sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, toimintarajoitteisuudesta, uskonnosta tai kansallisuudesta.

Keskustapuolueen ideapaja on todennut, että meillä pitää olla yksi maailma ilman rajoja. Nyt tilanne kärjistyy Venäjän suhteen. Ruotsin on avattava rajat HLBTI-ihmisille, koska he eivät voi elää elämäänsä avoimesti sellaisina kuin ovat. Pitkällä tähtäimellä on saatava maailma, jossa vapaus ja liikkuvuus koskevat myös EU:n ulkopuolisia alueita. Demokraattinen maa ei voi sulkea rajoja niiltä ihmisiltä, jotka haluaisivat luoda itselleen paremman elämän.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vapaa maahanmuutto ei kuitenkaan ilman muuta merkitse vapaata ruotsalaista hyvinvointia. Pelkästään Ruotsissa asuminen ei merkitse, että saa nauttia ruotsalaisista eduista. Voidaan tietenkin asettaa ehtoja sille, että pääsee nauttimaan ruotsalaisyhteiskunnan eduista: esim. minimiaika veronmaksua Ruotsille. Vapaa liikkkumisoikeus ei merkitse täydellistä vapautta. On paljon ihmisiä, jotka eivät suin surminkaan halua pois alkuperäisiltä kotikonnuiltaan.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ny-rysk-lag-far-oss-att-vilja-oppna-granserna_7785256.svd

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!