Pohjolan homopoliiseille yhteistyötä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Geschwitz
  • 15

Ruotsissa toimiva suomenkielinen radiokanava Sisuradio kertoo nettisivuillaan, että huomenna 3.8. homopoliisit kokoontuvat seminaariin pohtimaan pohjoismaista yhteistyötä. Aiemmin on jo perustettu European Gay Police Association HOllannissa. Seminaarin järjestäjiin kuuluva Riikka Asmundsson kertoo, että erityisesti suomalaisilla poliiseilla on hankaluuksia saapua jopa seminaariin.

Lisää infoa:http://www.sr.se/cgi-bin/sisuradio/nyheter/artikel.asp?artikel=907723
Uutiset ovat suomeksi. Suomalainen radiokanava näyttää kirjoittavan - ainakin näin Priden aikoihin - kiitettävästi myös seksuaalivähemmistöistä.

G

15 kommenttia

Tämä uutinen kuuluisi myös jonnekin poliisien suosimiin keskustelufoorumeihin. Tai poliisilaitoksen ilmoitustaululle. Muutos parempaan alkaa siitä, että asiaan kiinnitetään huomiota.
Olisi mielenkiintoista tietää, millaisiin käytännön ongelmiin seksuaalivähemmistöön kuuluva poliisi työssään joutuu. Esimerkiksi lentääkö heteroseksistinen herja? Tai onko poliisin homoseksuaalisuus täysin tabu työympyröissä? Entä mitä jos poliisi tulee kaapista ulos työyhteisössä? On kieltämättä aika huolestuttavaa kuultavaa, jos em. seminaariinkin pitää lähteä salaa...