Poliisi keskeytti tasa-arvoista avioliittoa puolustavan mielenosoituksen Vatikaanissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Pietarinkirkko Vatikaanissa on katolisen kirkon keskuspaikka. Kirkon edustalla on Pietarinaukio.

Sunnuntaina noin 15-henkisen ryhmän järjestämä rauhallinen mielenilmaus Vatikaanin Pietarinaukion liepeillä keskeytettiin poliisivoimin. Mielenosoitus oli vastaus paavin väitteelle, että tasa-arvoisen avioliiton laillistaminen uhkaisi avioliitto-instituutiota.

Poliisi oli paikalla muutamissa sekunneissa sen jälkeen, kun mielenosoittajat nostivat kylttinsä esiin. Poliisi takavarikoi mielenosoittajien kyltit ja pidätti mielenosoittajat lyhyeksi aikaa.

Mielenosoitus järjestettiin paavin viikottaisen sunnuntairukouksen aikana aukion ulkopuolella. Kolmantena adventtisunnuntaina aukio oli täynnä yleisöä.

Verkossa nähtävänä oleva video tapauksesta on otsikoitu "homoliitot eivät vahingoita rauhaa, aseet vahingoittavat. Mielenosoittajilla oli pieniä kylttejä, joissa luki esimerkiksi "rakkaudessa ei ole rajoja", "homoavioliitto" ja "homofobia=kuolema". Eräällä mielenosoittajalla oli kyltti, jossa luki "Olen lesbo. En ole vaara".

Paavi Benedictus XVI oli aiemmin kuvannut tasa-arvoista avioliittoa uhkaksi oikeudenmukaisuudelle ja rauhalle. Hän lisäsi sen aiheuttavan vahinkoa yhteiskunnalle. Hänen mukaansa yritykset tuoda radikaalisti erilaista liittoa oikeudellisesti samanarvoiseksi avioliiton kanssa todella vahingoittavat ja horjuttavat avioliittoa, peittäen sen erityisen luonteen ja sen korvaamattoman roolin yhteiskunnassa.

Vatikaani on lisännyt painostustaan sateenkaari-ihmisten tasa-arvokehitystä vastaan viime aikoina sen myötä, kun eri puolilla maailmaa yhdenvertaisuusasioita on edistetty käytännön, samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta myöten. Etenkin tasa-arvoisen avioliiton menestyminen USA:n marraskuisissa äänestyksissä on hermostuttanut Vatikaania.

PinkNews: Video: Peaceful Vatican equal marriage protest stopped by police
PinkNews: Campaigners protest the Vatican in support of marriage equality

2 kommenttia

Se on tuollaista noilla rakkauden vastaisilla uskomuksilla.

Ovat tuossa uskomuksessa rakastavia lähimmäisiä vastaan, saatanallisine säkeineen.

On se surkuhupaisaa, ettei islamia ja kristinuskomusta erota toisistaan, ei edes rautakangella.
Jaaha, eli siis hössätyistä heteroavioliitoista ei tätä nykyä saada "erityisluontoisia ja yhteiskunnalle korvaamattomia" muuten kuin sulkemalla homo- ja lesboparit avioliiton ulkopuolelle vai? Eivätkö heterot suostu leikkimään perhettä tuntematta itseään jotenkin homoja "erityisemmiksi"?

Hassua näiden homofobisten poppamiesten järjenjuoksu. Ihan kuin heteroissa ei olisikaan mitään niin ihmeellistä kun kaikki onkin kiinni siitä kuinka alempiarvoisiksi muut ihmiset syrjitään. Suunnattoman suuri ego täytyy paavilla olla, että pitää pokka tuollaisessa narsistisessa valheessa pitäytyessä. Tällaiset tapahtumat saavat haikailemaan sekulaariin tulevaisuuteen. Onneksi oma elämä on vasta aluillaan. Luultavasti tälle 2010-luvun menolle vielä tulevaisuudessa naureskellaan.