Entinen erotuomari Manfred Amerell on löytynyt kuolleena kotoaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
Manfred Amerell

Saksalaislehdet kertovat, että entinen jalkapallon erotuomari Amerell on löydetty kuolleena kotoaan. Hän oli 65-vuotias. Hän oli kuollut ilmeisesti jo useita päiviä sitten. Kuolinsyystä ei vielä ole tietoa.

Kaksi vuotta sitten müncheniläinen pitkän linjan erotuomari Manfred Amerell joutui keskelle julkisuusmylläkkää, kun nuori, aloitteleva erotuomari Michael Kempter (29v) syytti häntä painostamisesta ja lähentelystä. Amerell luopui kaikista tehtävistään jalkapallon piirissä, mutta samalla hän vakuutti syyttömyyttään. Amerell on oikeudenkäyntien yhteydessä puhunut itsemurha-ajatuksistaan.

Nuori erotuomari Michael Kempter oli syyttänyt Amerellia painostamisesta intiimiin suhteeseen. Amerell väitti, että tunneside oli molemminpuolinen. Oikeutta käytiin vuoden ajan. Sen kuluessa Amerell julkaisi Kempterin lähettämiä teksti- ja sähköpostiviestejä. Vuosi sitten päästiin yhteiseen sopimukseen, jolla oikeusprosessit lopetettiin ja jatkossa vaietaan koko asiasta.

Tapahtumasarja oli kiusallinen Saksan jalkapalloliitolle DFB:lle, joka juuri oli halunnut profiloitua homofobian vastaustajaksi. Liitossa ei millään tavalla osattu toimia tällaisen sisäisen sekasotkun hoitamisessa, vaan pikemminkin sotkettiin asiaa entistä pahemmin.

Nuoren erotuomari Kempterin ura käytännössä katkesi. Lisäksi on paljastunut erilaisia verosotkuja ja vuonna 2009 veronkiertotuomio. Vuonna 2011 poliisi järjesti hänen kotonaan kotietsinnän veroepäselvyyksien vuoksi.
(queer.de)

Tämän tapauksen historiaa
http://ranneliike.net/teema/saksan-erotuomarien-torkyjutussa-taas-uusia-kuvioita?cid=4&aid=3708

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta