Homoille myötämielinen moskeija Pariisiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Ranskan homoseksuaalisten muslimien yhdistys (HM2F) on kertonut avaavansa edistyksellisen, myös naisille ja homoille avoimen moskeijan Pariisissa marraskuun 30. päivänä. Moskeijassa homot ja naiset saavat rukoilla samassa tilassa muiden kanssa. Perinteisissä moskeijoissa naiset joutuvat istumaan takapenkeillä ja käyttämään huivia. Homomiehet taas joutuvat pelkäämään sanallista että fyysistä väkivaltaa.

HM2F:n perustaja Ludovic Lütfi kertoi tulleensa vakuuttuneeksi tällaisen moskeijan perustamisesta hänen tehtyään yhdessä edistyksellisten muslimien kanssa pyhiinvaellusmatkan (Hajj) Mekkaan aikaisemmin tänä vuonna.

Gay Star Newsille Zahed selitti monen muslimin turhautuneen moskeijoissa naisista, avioasioista tai homofobisesta kiusaamisesta esitetyistä vanhoillisista ja suvaitsemattomista mielipiteistä. Hän lisäsi: ”Monesta muslimista tuntuu yksinkertaisesti siltä, etteivät he voi avoimesti keskustella imaamin kanssa tai pyytää tältä neuvoja pelkäämättä tuomituksi tulemista. Sen takia tällaisista moskeijoista, joita edistyksellisten arvojen puolesta taistelevat muslimit jo ovat perustaneet, on suuri kysyntä Pohjois-Amerikassa ja uskoakseni myös Ranskassa.”

Hän kertoi turkkilaiselle Hurriyet-sanomalehdelle: ”12-vuotiaana aloin tutkia Islamia ja rukoilla. Ensin Algerian salafistit tekivät minuun vaikutuksen, mutta myöhemmin etäännyin heistä heidän tekemiensä terroritekojen takia. Vietettyäni ensimmäisen yöni miehen kanssa tajusin olevani homo. Olen huomannut tukahduttaneeni tunteeni Islamin avulla.”

Moskeija toimii aluksi buddhalaisessa temppelissä sekä järjestää perjantain rukoushetkiä (Jumu'ah) ja siunaa homoavioliittoja. Moskeijaan mahtuu 300 uskovaista, ja kolme imaamia on parhaillaan koulutuksessa voidakseen tukea yli 320 jäsentä käsittävän HM2F:n virallista imaamia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Zahed on vakuuttunut siitä, että moskeija voi omalta osaltaan auttaa homofobian vastaisessa taistelussa Islamin piirissä ja islamofobian vastaisessa taistelussa Ranskan sateenkaariväestön keskuudessa.

HM2F järjesti menneenä viikonloppuna progressiivisten muslimien ja sateenkaarimuslimien kansainvälisen konferenssin Pariisissa.

Gay Star News (Englanti)
Hurriyet (Turkki)

1 kommenttia

taitaa olla ainoa uutinen islamista mikä on positiivinen. hyvä juttu, parempi olisi kuitenkin jos ihmiset tajuaisivat ettei uskonnot varsinkaan vanhat ole ihmisystävällisiä.

miksei ihmiset voi elää rauhassa keskenään onnellisina? niinpaljon vihaa...