Myrskyn tuhoama kodittomien sateenkaarinuorten turvapaikka pelastumassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
Talvet New Yorkin kaduilla ovat usein hyytävän kylmiä.

Sandy-myrskyn tuhoaman newyorkilaisten kodittomien hlbti-nuorten Ali Forney Centre -turvapaikan toiminta näyttää olevan pelastumassa lahjoitusten ansiosta.

Sosiaalisessa mediassa levinneet avunpyyntökampanjat ovat saaneet yksityisiä ihmisiä ja yhteisöjä hellittämään kukkaroidensa nyörejä yli 250 000 dollarin arvosta. Rahankeruuta ovat olleet vauhdittamassa mm. näytteljät Pam Grier ja Joseph Gordon-Levitt.

Jotta keskuksen toiminta saataisiin raiteilleen, on kaikkiaan tarvetta 400 000 dollarille.

Tuhoutuneeseen tilaan ei olla enää palaamassa, sillä veden aiheuttamat tuhot ovat suuret ja vuokrasopimus tiloissa olisi joka tapauksessa päättynyt tammikuussa. AFC toimii nyt tilapäisissä tiloissa LGBT Community Centerin yhteydessä, kunnes keskus pääsee joulukuun lopulla muuttamaan uusiin valmistumassa oleviin tiloihin Harlemiin.

Sosiaalisen median voimasta ollaan tyytyväisiä keskuksen taustajoukoissa. Keskusta johtava Carl Siciliano sanoi kuitenkin toivovansa, että tuhannet ihmiset auttaisivat joka päivä pelastamaan kodittomia lapsia kaduilta. Hän pahoittelee sitä, että vaaditaan myrsky havahduttamaan ihmiset.

Viime keskiviikkona The Associated Press kertoi 20-vuotiaasta Giovanni Stanleystä. Hän on päässyt jaloilleen keskuksen ansiosta ja tähtäimessä on peruskoulun oppimäärän saavuttaminen. Kuullessaan keskusta kohdanneesta onnettomuudesta, hän kertoi olevansa hyvin pahoillaan.

- He tekivät niin paljon hyväkseni; terveydenhuoltoa, ruokakuponkeja ja majoitusta.

Carl Siciliano perusti keskuksen kesällä 2002 Manhattanin Chelsean alueelle. Päivittäin satakunta nuorta etsii apua keskuksesta. New Yorkin viranomaisten arvion mukaan kaupungin noin 4 000 kodittomasta nuoresta puolet kuuluu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Keskus on nimetty Ali Forneyn mukaan. Afro-amerikkalaistaustainen Forney joutui kodittomaksi 13-vuotiaana yksinhuoltajaäitinsä heitettyä hänet ulos kodista. Sittemmin Forney elätti itseään naisten vaatteisiin pukeutuvana prostituoituna ja käytti huumeita. Vähän ennen kuolemaansa hän oli alkanut toimia muita kodittomia nuoria auttaakseen Safe Horizon Streetwork -ohjelmassa. Poliisi löysi hänet aamuyöstä 5. joulukuuta 1997 ammuttuna asuntolan eteen jalkakäytävälle Harlemissa. Koskaan ei selvinnyt, kuka surmasi 22-vuotiaan Ali Forneyn.

Ranneliike.netissäkin kerrottiin aiemmin, että Manhattanin läntisellä 22. kadulla puolen korttelin päässä Hudson Riveristä sijaitseva Ali Forney Centre evakuoitiin vain hieman ennen Sandy-myrskyn alkua ja muutamaa tuntia myöhemmin alakerrassa yli metrin korkeudelle noussut tulvavesi oli tuhonnut tietokoneet, puhelimet ja jääkaapit.

Pinknews: US: Influx of donations aim to save LGBT youth rescue centre destroyed by Superstorm Sandy
Sandy-myrsky tuhosi HLBTI-nuorten asuntolan New Yorkissa
www.aliforneycenter.org

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • puppeliassi
  • 20.11.2012, 14.55
Ei tollasia asioita pitäisi laittaa ihmisten hyväntekijöiden varaan, vaan valtion pitää kantaa vastuunsa syrjityistä huono-osaisista.

Kokoomuseltahan on ajatus että sosiaaliturva lakkautettaisiin suomessakin ja ihmiset eläisivät toisten lahjoituksilla, mutta järkevät tietävät että se homma kusisi ja pahasti, kapitalistit on ahneita esim kimi räikkönen oli jokunen vuosi sitten antanut latviaan hyväntekeväisyyteen 50000 euroa muistaakseni, tavallisen keskituloisen rahoissa summa olisi 20 e. Kyllä on aika harvassa ne jotka antavat suurempia summia hyväntekeväisyyteen sydämestään. Esim moni kokoomuslainen antaa jotain vain siksi että julkisuuskuva parantuisi. Ollaan niin hyvää ihmistä että, vaikka jos he eivät harrastaisi ihmisiä tuhoavaa politiikkaa niin ei hyväntekeväisyyttä tarvittaisi läheskään niin paljon kuin nykyään, ja toi usa on malliesimerkki millaista he haluavat suomeenkin.

Saisi usassakin porukka laatia lain ettei ketään saa jättää heitteille, mutta sitähän narsistit vihaa, että kaikilla olisi hyvä olla.
Kommentointi yltää taas uudellelle tasolle! 30-luvulla oli Suomessa vasemmistopopulisti, jonka vaalilause oli "verot valtion maksettavaksi".