Sveitsi: Pelastusarmeija mukana euroviisukisassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
Rumpu on Pelastusarmeijan soittokunnan perusinstrumentti, myös Youtubevideossa.

Eurovision laulukilpailu on aina ollut myös poliittinen tapahtuma. Tällä kertaa Sveitsin kansalliseen kisaan mukaan on pyrkimässä Pelastusarmeija. Sveitsin loppukilpailu on 15. joulukuuta.

Alkuviikosta sveitsiläiset iltapäivälehdet kertoivat, että maanantaina julkistettiin Sveitsin kansalliseen loppukilpailuun valitut bändit ja mukana on Pelastusarmeijan kuusi-henkinen ryhmä. He tavoittelevat voittoa ja pääsyä Eurovisiokisan loppukilpailuun Ruotsin Malmöseen ensi toukokuussa.

Pelastusarmeija tekee sosiaali- ja lähetystyötä, mutta se on päässyt julkisuuteen myös ikävämmillä asioilla. Viime toukokuussa Zürichissä erotettiin vammaisasuntolan naisjohtaja homoseksuaalisuuden vuoksi. Homo- ja lesbojärjestöt ovat eilen ilmoittaneet, etteivät ne halua Sveitsin edustusjoukkueeseen homofobisen järjestön soittaja- ja laulajaryhmää. Kenenkään ei tulisi antaa ääniään tälle joukolle ennen kuin Pelastusarmeija yksiselitteisesti luopuu homofobisista ajattelutavoistaan.

Viime keväänä homoseksuaalisen johtajan erottamista perusteltiiin niin, että avioliiton ulkopuolisia ja samaa sukupuolta olevien suhteita ei voida hyväksyä johtoasemassa olevalta.

Jotkut homojärjestöt ovat olleet varovaisempia Pelastusarmeijan osallistumisen suhteen. Eurovision laulukilpailussa on mukana paljon homoja, ja ehkä tällainen kontakti poistaisi ennakkoluuloja puolin ja toisin.Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta