Mäntymäen perinteinen maisema muuttuu, jos IFK:n hallihanke toteutuu

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006
  • 14
Tähän kalliolle ja kahvilan kohdalle syntyy uudenlaisia rakennuksia

Eilen on esitelty HIFK:n hallihanke. Pienoismallin mukaan Helsingin kisahallin eteen parkkipaikalle ja viereiselle kalliolle syntyy uusi urheilu- ja pysäköintikeskus. "Helsinki Garden" -suunnitelmassa moderniin tapahtuma-areenaan yhdistyy jäähallin lisäksi kaupunkilaisia päivittäin palvelevaa liiketoimintaa, kylpylähotelli, paikoitustiloja sekä asuntoja. Perinteinen Mäntymäki säästyy, mutta maisema muuttuu. Mäntymäki on ollut monenlaisten tapahtumien paikka. Vappuna se oli mm. sosialidemokraattien kokouspaikka. Se on ollut myös muille ihmisryhmille tunnettu kohtauspaikka.

Havainnekuva lehtiuutisessa
http://www.hs.fi/digilehti/kaupunki/HIFK+haluaa+paraatipaikalle/a1352823960718

Tahko Pihkala varmaan kääntyisi haudassaan, jos tietäisi, missä hänen patsaansa on. Mutta muuten hän näköjään on moderni mies. Sormitietokoneen käyttö sujuu varmaotteisesti.
Viehättävä Mäntymäki vuonna 2012. Punaisen museorakennuksen taakse suunnitellaan supermoderneja urheiluhalleja ja pysäköintilaitoksia.
Levähdyspaikka
Näkymä "kentälle"
Pensaissa on vahva kasvu. Varmaan paljon typpeä.
Paavo Nurmi on saanut kaulahuivin
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

14 kommenttia

Jos tämä uutinen ei "avaudu", suosittelen Valdemar Melangon kirjaa "Puistohomot" (2012). Siinä yksityiskohtaisesti kerrotaan tämän puistoalueen historiaa.