Ruotsi: miljoonabonukset RFSL:n johdolle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 5

QX paljastaa, että RFSL:n johtokunta saa miljoonabonukset. Tämä on kuin aprillipilaa. RFSL:n puheenjohtaja on tehnyt eläkesopimuksen, jonka mukaan hän saa viiden vuoden palkan, kun hän jättää paikkansa. Siitä syntyy kolmen miljoonan kruunun bonuspaketti. Kristillisdemokraatti Göran Hägglund tuomitsee verovarojen tuhlauksen.

QX on kertomansa mukaan saanut salaisia papereita, joissa "advisory board" on antanut ohjeita bonus-systeemin rakentamiseen. Tässä neuvonantajaryhmässä on tunnettuja nimiä.

Paikallistasolla ihmetellään bonussysteemiä. Härjedalenin RFSL-osaston vetäjä Lisa Poronjäkälä toivoisi, että varat käytetään toimintaan eikä mammuttieläkkeisiin ja bonuksiin.

Jutussa esiintyy muitakin "kaikkien tuntemia" ruotsalaisvaikuttajia, mm. Rosa Rapu ja Göran Hupakkoräme. Hupakkorämeen mukaan tiedot ovat oikeita, mutta niitä on tulkittu vääääääärin.

Setan johtoa ei tavoitettu juuri tähän hätään kommentteja varten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


JÄLKIKIRJOITUS:
Aprillipäivän jälkeen uutinen on hävinnyt QX:n etusivulta. Aprillipila on hauska vain tuoreena.

QX:n artikkeli bonuksista

5 kommenttia

Myös Washington D.C:ssä sateenkaari-ihmisien asioihin keskittyvien organisaatioiden johtajilla on komeita palkkoja. Washington Blade oli käynyt läpi 30 organisaatiota. Lehti esittelee palkkahaitaria 24.123 euroa/kk - 17.107 euroa/kk. Dollarin kurjan vaihtokurssin vuoksi palkat lienevät siellä paikallisesti vieläkin enemmän arvossaan.

Nuo organisaatiot palvelevat sateenkaari-ihmisiä ja HIV-positiivisia.

http://www.washingtonblade.com/2009/3-27/news/national/14269.cfm

Voisikohan tästä vetää johtopäätöksen, että hyväntekeväisyystyö on erittäin kannattavaa, ainakin johtajille.
Valitettavasti asiat eivät ole USA:ssa yhtä hyvin kuin Kuubassa, jossa "Kastron" veljentytär panee asiat järjestykseen (ilmeisesti ilman palkkaa ja etuoikeuksia)! Tuon kyseisen artikkelin otsikossa jo sanotaan että LGBT- ja AIDS-järjestöjen maksamat palkat ovat kansallisesti linjassa vastaavien järjestöjen kanssa.

USA:ssa liikutaan vain hiukan suuremmissa summissa kuin meillä (Heseta tosin kunnostautunut suhteellisesti Suomeen suurimman kavalluksen uhrina, Tamperetta unohtamatta). Kun lukee tuota Bladen artikkelia pidemmälle oppii että esim. The LA Centerin vuotuiset tulot ovat 48.5 milj. dollaria ja lähes 300 työntekijää, Human Rights Campaignen 41.4 milj. dollaria, Prop 8:aa vastustavan Equality Californian 24.5 milj. dollaria. Tulot eivät siis yhteiskunnan tukea vaan järjestöjen varainhankinnalla keräämiä.

Vaikka JuhaniV meidän lähes kaikkien muidenkin tavoin jää alle artikkelissa mainittujen tulotason voidaan kuitenkin todeta, että he ovat palkkansa ansainneet! Kateuden kukka ei ole se kaunein kukka...