Pingviinikoiraspari ottovanhemmiksi

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Sami Mollgren
  • 12
Keisaripingviinejä etelänavalla. Kuvan pingviinit eivät liity kerrottuun tapaukseen.

Keisaripingviini-koiraspari hautoi naaraan hylkäämän munan ja kasvattaa nyt poikasta Odensen eläintarhassa Tanskassa. Asiasta kertoi The Copenhagen Post.

Naaraspingviini oli muninut kaksi munaa eri koiraille, hyljäten sen jälkeen molemmat koiraat vuorollaan. Naaraan ensin hylkäämä koiras hautoo munaa yksin, mutta voi tehdä niin vain eläintarhan henkilökunnan ruokinnan ansiosta.

Eläintarhasta kerrotaan, että on hyvin harvinaista, että keisaripingviininaaraat munivat kaksi munaa yhdellä lisääntymiskaudella. Tavallisesti ne munivat kaksi munaa kolmen lisääntymiskauden aikana, joten tämä naaras on erityisen tuottelias. Mutta tämä ei vain tahdo hautoa munia tai kasvattaa poikasia.

Yhdessä elävät koiraspingviinit olivat niin hautomishaluisia, että nämä alkoivat jopa hautoa kuolleita silakoita, koska munaa ei ollut haudottavaksi. Aluksi eläintarhan henkilökunta antoi näille valemunan. Kokeilun jälkeen Pingviinit ottivat haudottavakseen naaraan toiseksi hylkäämälle koiraalle jääneen munan. Koiraspari suoriutui hyvin haudonnasta ja pitävät hyvää huolta pienestä poikasesta, joka näyttää kasvavan normaalisti. Eläintarhan henkilökunta tietää nyt, mitä tehdä hylätyille munille tulevaisuudessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Luonnossa keisaripingviinin lisääntyminen tapahtuu keskitalvella Etelämantereella, jossa saattaa olla pakkasta jopa 60 astetta. Tavallisesti naaras munii yhden munan, jonka se antaa koiraalle haudottavaksi ja lähtee itse merelle hakemaan ravintoa. Koiras hautoo munaa jalkojensa päällä ihopoimun suojassa 9 viikkoa ja nukkuu pääosan tuosta ajasta, sillä nukkuessa sen energiankulutus on alimmillaan. Yleensä naaras palaa ravinnonhausta ennen poikasen kuoriutumista, jonka jälkeen koiras lähtee vuorostaan ravinnonhakuun. Koiraan palattua molemmat vanhemmat huolehtivat poikasesta. Pingviinit ovat pariuskollisia, mutta jos toinen puolisoista kuolee, voi toinen ottaa uuden puolison. Pingviinien tiedetään toisinaan solmivan suhteen myös samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa.

The Copenhagen Post: Gay penguin pair become parents

12 kommenttia

Uskikset pitivät aiemmin tapanaan moittia homoseksuaalisuutta luonnottomaksi sillä perusteella, ettei sellaista esiinny luonnossa. Sitten alkoi tulla useita uutisia eläinkunnan homopareista. En ole enää pitkään aikaan kuullut uskisten suusta aiemman kaltaisia väitteitä. Tästä voimme tehdä kenties sen johtopäätöksen, etteivät kiihkouskovaiset aivan toivotonta porukkaa ole uuden oppimisen kanssa, vaikka he joskus kuulostavatkin yhteen uraan jämähtäneeltä gramofonilta.
Kuten muissakin uskisten argumenteissa niin myös tästä "luonnollisuudesta" puhuttaessa perustelut vuotavat kuin seula, ja niitä myös vaihdetaan lennossa. Keskustelu menee kutakuinkin näin:


Uskis: "Homous on luonnotonta! Eläimet eivät homoile!"

Tutkija: "Monilla eläimillä havaitaan homoseksuaalista käyttäytymistä."

Uskis: "Ööh.. Noh, ihminen on kehittyneempi! Emme ole eläimiä!"