400.000 allekirjoitusta Yhdysvaltain partiopoikien homofobian lopettamiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5

Ryan Andersen, jolta evättiin hänen ansaitsemansa Eagle Scout-arvomerkki hänen homoseksuaalisuutensa takia, on jättänyt Amerikan partiopoikajärjestölle 400.000 henkilön allekirjoittaman vetoomuksen järjestön homojen vastaisen asenteen muuttamiseksi.

Ryan osallistui henkilökohtaisesti Mt. Diablo Silverado-neuvoston kokoukseen ja tapasi entisen oman joukkueensa toimintaa ohjanneen neuvoston jäsenen Alan Youngin.

Ryan kertoi: ”Tapaaminen meni odotusten mukaisesti. Sain tilaisuuden pyytää, mitä halusin. En valinnut omaa seksuaalisuuttani niin kuin hänkään ei valinnut omaansa. Joten kysyin, mikä tekee minut riittämättömämmäksi kuin hänet. Hän ei vastannut. Se kertoo paljon.”

Ryan Andersen liittyi partiopoikiin kuusivuotiaana, hän oli täyttänyt kaikki vaatimukset Eagle Scout-mitalin ansaitsemiseksi, johon kuului 280 tiilestä koostuvan suvaitsevaisuusmuurin rakentaminen hänen kaltaisilleen kiusaamisen uhreille. Mutta kun työ oli tehty, häneltä evättiin mitali.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esiinnyttyään vieraana Ellen Degeneres-showssa 18-vuotias partiopoika sai 20.000 dollarin stipendin lukukausimaksujen korvaamiseksi.

Pink news (Englanti)

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Jarkko Linnanvirta
  • 26.10.2012, 6.46
Minusta on väärin perustella tasa-arvoa sellaisella argumentilla että "olen homo koska en voinut valita muutakaan". Kyllä homous pitäisi hyväksyä yhtä hyvänä vaihtoehtona kuin heteroseksuaalisuuskin, eikä vain asiana jolle ei voi mitään.

Tieteellisestä näkökulmastasta olen yhtä mieltä siitä, että homous on synnynnäistä, mutta jos se olisi valinta, se olisi yhtä hyvä valinta kuin mikä tahansa muukin suuntautuminen.

Joka tapauksessa toivon että Ryan saa hänelle kuuluvan arvomerkin! :)
Lienenkö ainoa, joka ihmettelee sanan 'fobia' käyttöä näissä yhteyksissä? Jos jotain tahoa syrjitään, niin pelätäänkö tuota tahoa aina foobisesti? Ehkä toisinaan, mutta kyllä sanat 'väheksyntä', 'viha', 'inho' tai vaikka vain syrjintä taitavat olla lähempänä ydintä. 'Homoinhoinen', 'homoja vihaava' tai 'homoja syrjivä' kattanevat asian suoremmin kuin 'homoja sairaalloisesti pelkäävä', mikä saattaa saada aikaan myötätuntoa pelkosairasta, pelolleen voimatonta ihmistä kohtaan....
USA:n virallinen partioliike ei äkkiseltään näyttäisi PELKÄÄVÄN homoja vaan osoittavat käytöksellään heitä kohtaan vähelsyntää, syrjintää, inhoa tai vihaa.