Marokkoon perustettiin kaksi sateenkaarijärjestöä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Marokkolaiset sateenkaariaktivistit ovat kertoneet kahden seksuaalivähemmistöjen näkyvyyden parantamiseen tähtäävän järjestön perustamisesta. Järjestöt tekevät yhdessä työtä seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.

Vapaus homoseksuaaleille, biseksuaaleille ja transsukupuolisille (Freedom of homosexuals, bisexuals and transsexuals - FOHBAT) ja Vapaus Marokon homoseksuaaleille ja biseksuaaleille (Freedom of homosexuals and bisexuals in Morocco - FHBM) ovat nimeltään nämä järjestöt.

Järjestöjen perustajien mukaan FOHBAT puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia koko maanosassa painostaen muitakin Afrikan maita parantamaan sateenkaariväestön ihmisoikeuksia, kun taas FHBM keskittyy Marokkoon.

FOHBAT:in perustaja ja johtaja sekä FHBM:n perustaja Souhaîl Lahlali kertoi molemman järjestön ensisijaisena tavoitteena olevan Marokon rikoslain 489 pykälän kumoaminen. Siinä homosuhteille määrätään vähintään kuuden kuukauden ja enintään kolmen vuoden vankeusrangaistus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lahlali kertoi lehdistölle: ”Lähestymme viranomaisia selventääksemme asemaamme. Odotamme uskonnollista ja islamilaista suvaitsevaisuutta ja avoimuutta, koska on täydellinen harhaluulo, että islam ja homoseksuaalisuus eivät olisi sovitettavissa yhteen. Keskuudessamme on tuhansittain homoseksuaaleja muslimeja, eikä mitään ongelmia pitäisi olla.”

Universo Gay (Espanja)
Têtu (Ranska)

1 kommenttia

Tsemppiä heille. Voisi toki onnistua nopeamminhelpommin, mikäli Marokon kuningasperheeseen tupsahtaisi homojäsen.

Edes jonkinmooisina referensseinä asteittaisiiin parannuksiin FOHBAT (sinällään kiva ihan lausuttava lyhenne vs hlbtiq) voinee käyttää Jordaniaa, Indonesiaa, Azerbeidzania ja Turkkia, joissa nyt ei ainakaan vankilatuomioita ole, vaikka muuten sitten nyky-venäläismeininkiä asenteissa noissa onkin.