Ammattilaisnyrkkeilijä voitti ensimmäisen kaapistatulon jälkeisen ottelunsa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 7

Orlando Cruz voitti perjantai-iltana Floridan Kissimmeessä järjestetun ottelun Jorge Pazosia vastaan. Puertoricolainen höyhensarjan ammattilaisnyrkkeilijä kertoi muutama viikko sitten olevansa homo.

- Se oli minun hetkeni, minun mahdollisuuteni, minun tapahtumani - ja minä voitin, Cruz sanoi perjantaina ottelun jälkeen. Hän lisäsi, että fanien tuki ja kunnioitus oli koskettanut häntä.

Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies ammattilaisnyrkkeilyurheilun piirissä.

- Olen nyrkkeillyt yli 24 vuotta ja kun jatkan nousujohteista uraani, haluan olla rehellinen itselleni, sanoi Cruz medialle antamassaan lausunnossa kaapistatulonsa yhteydessä.

Cruz sanoi tuolloin myös haluavansa yrittää olla paras mahdollinen roolimalli nuorille, jotka saattavat ajatella nyrkkeilyä urheilulajina ja ammattiurana.

PinkNews: Gay boxer wins first fight since decision to come out
Orlando Cruz on ensimmäinen kaapista tullut tunnettu nyrkkeilijä

7 kommenttia

"Ei voi olla machossa kontaktilajissa, ei ainakaan aktiiviaikana." Seuraavaksi joku varmaan sanoo, että eihän nyrkkeily oikeasti ole macho kontaktilaji.
Orlando Cruz iloitsi saamastaan tuesta ja kannustuksesta, joka näkyi erityisesti otteluareenan kotipaikalla:

http://miamiherald.typepad.com/gaysouthflorida/2012/10/boxer-orlando-cruz-wins-first-fight-since-announcing-hes-gay.html

Eri maiden valtamediat Times of Indiaa myöten ovat suhtautuneet hyvin myönteisesti ja kannustavasti Orlandon rohkeuteen olla oma itsensä.
Tässä Etelä-Saksan sanomalehden aiempi juttu, jossa hänestä on hieman parempi kuva:

http://www.sueddeutsche.de/sport/outing-eines-profi-boxers-starkes-signal-aus-der-maennlichsten-sportart-1.1488471