Pohjois-Irlannissa homot ja avoparit saavat nyt adoptoida lapsia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Pohjois-Irlannin oikeusistuimen "High court" jäsenen mukaan homoja ja naimattomia koskeva adoptiokielto on laiton. Päätös oli vastaus Pohjois-Irlannin ihmisoikeuskomission nostamaan kanteeseen.

Kuluvan vuoden maaliskuussa maan yleinen syyttäjä John Larkin sanoi, että lain muuttaminen ei ollut suunnitelmissa ja Stormontin yleiskokouksen (Pohjois-Irlannin parlamentti) tehtävänä oli tehdä muutoksia lakiin.

Torstaina Justice Treacy kuitenkin sanoi lain syrjivän reskisteröidyssä parisuhteessa eläviä ja rikkoi heidän oikeuttaan perhe-elämään. High courtin päätöksen jälkeen hän totesi: ”Nykyinen lainsäädäntö edellyttää ensi sijassa, että homoseksuaalisen miehen tai naisen on valittava sen välillä, että hän on kelvollinen adoptoimaan tai varmistaa suhteensa rekisteröidyn parisuhdeseremonian kautta.”

Ihmisoikeuskomission pääkomissaarin professori Michael O'Flahertyn mukaan kyseessä oli suuri voitto homojen oikeuksien puolesta taisteleville ja lisäsi: ”Ihmisoikeuskomissio tervehtii tyydytyksellä tämän päivän merkittävää päätöstä. Tällä tapauksella komissio on yrittänyt suojella lapsen etua.

Ottaen huomioon Pohjois-Irlannissa perhettä kaipaavien huostaan otettujen lasten suuren lukumäärän ei voida liikaa korostaa tämän päätöksen tärkeyttä, koska mahdollisten vanhempien määrä näin kasvaa. Sen takia olemme ilahtuneita lopputuloksesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Päätös saattaa Pohjois-Irlannin samalle viivalle muun Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ja merkitsee sitä, että avioparit, rekisteröidyssä parisuhteessa elävät ja samaa sukupuolta olevat parit saavat hakea adoptiota.”

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!