UNAIDS:in pääjohtaja tuomitsi aidsin torjuntaa vaikeuttavat homofobiset lait

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Lassi Valve

Yhdistyneiden kansakuntien alaisen hiv:n ja aidsin ja leviämisen torjuntaan omistautuneen järjestön UNAIDS:in pääjohtaja, malilainen Michel Sidibé tuomitsi viime viikolla Pariisiin tekemänsä työmatkan yhteydessä ranskalaiselle, sateenkaariväen etuja ajavalle Têtu-lehdelle antamassaan haastattelussa homofobian. Useilla puolilla maapalloa harjoitettava homoseksuaalien ajojahti estää hänen mukaansa tehokkaan taistelun aidsia vastaan.

UNAIDS:in pääjohtaja totesi: ”Monessa maailman valtiossa homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten vastaiset lait ehkäisevät edelleen tehokkaat toimenpiteet hiv:tä vastaan. On tärkeää, että olemme tästä tietoisia ja kokoonnumme muuttamaan nämä lait.
Maapallolla on tätä nykyä 789 valtiota, territoriota tai aluetta, joissa aikuisten ihmisten väliset vapaaehtoiset homoseksuaaliset suhteet ovat rangaistavia. Niissä on havaittu paljon ihmisoikeuksien rikkomuksia.

Yhdistyneiden kansakuntien ja UNAIDS:in tehtävänä on valaista näitä kysymyksiä, olla valppaana ja muuttaa yleistä mielipidettä asiantilan parantamiseksi.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Michel Sibidé totesi homoseksuaalisuuden dekriminalisoimien tuovan mukanaan arvokkuutta ja kunnioitusta tärkeälle, syrjässä eläneelle yhteiskunnan osalle. Hän totesi myös, että eräissä maissa on viime vuosina otettu huomattavia edistysaskeleita.

Universo Gay (Espanja)
Têtu (Ranska)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!