Grindr-deittisovellus kiinalaisyhtiön haltuun

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Kiinalainen peliyritys Beijing Kunlun World Wide Technology Co. on hankkinut 60 prosentin enemmistöosakkuuden Grindr-deittisovelluksesta 93 miljoonalla dollarilla (noin 83 miljoonaa euroa).

Kaupasta kertoivat mm. LA Times ja The New York Times.

Hollywood-lähtöinen vuonna 2009 julkaistu Grindr on etsinyt mahdollista ostajaa tai lisärahoitusta viimeisen vuoden verran. Grindr on suosittu palvelu miehistä seuraa etsivien misten keskuudessa, ja sillä on noin kaksi miljoonaa päivittäistä käyttäjää.Toimitusjohtaja ja perustaja Joel Simkhai sanoo Grindr´in olevan maailman suurin homomiesten verkosto maailmassa. Viime vuosina palvelun kanssa samoille markkinoille ovat tulleet esimerkiksi Scruff and Tinder, ja kilpailuun vastatakseen tähän asti itse itsensä rahoittanut Grindr tarvitsee lisärahaa kehittääkseen palvelua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kauppa on aiheuttanut jonkin verran levottomuutta Grindr´in käyttäjien keskuudessa, esimerkiksi tietoturvakysymysten vuoksi. Lisäksi Kiina ei esimerkiksi virallisesti tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita ja homoseksuaalisuus on kiinassa yhä vaiettu aihe. Kiinassa kuitenkin hlbti-aktivistit ovat viime aikoina onnistuneet parantamaan hlbti-vähemmistöjen asemaa. Grindr on myös ilmaissut, ettei kauppa ole muuttamassa sovelluksen toimintaa.

LA Times: Gay dating app Grindr gets $93-million investment from Chinese company
NY Times: Grindr Sells Stake to Chinese Company
Grindr: Exciting announcement: Grindr takes investment from Beijing Kunlun

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!