Pirkanmaan Seta sai ehdokkaita yhdenvertaisuuden taakse

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Pirkanmaan SETA ry haastoi pirkanmaalaiset kuntavaaliehdokkaat allekirjoittamaan lupauksen yhdenvertaisuuden ja avoimuuden edistämisestä 28. lokakuuta järjestettävien kuntavaalien alla.

Haaste on otettu vastaan eri puolilla Pirkanmaata, yli puoluerajojen. Mukaan lähtevät ehdokkaat allekirjoittavat vaalilupauksen, jossa ehdokas lupaa viedä eteenpäin yhdenvertaisuuskehitystä: "Allekirjoittamalla lupaan edistää lakisääteistä yhdenvertaisuutta ja avoimuutta kaikissa kotikuntani palveluissa ja päätöksenteossa etnisestä taustasta, uskonnollisista ja poliittisista näkemyksistä, terveydestä tai vammaisuudesta, sosiaalisesta asemasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta."

Maanantaiaamuun 8.10. mennessä lähes 120 ehdokasta Pirkanmaan 22 kunnasta on ilmaissut tukensa haasteelle. Kaikkiaan ehdokkaita on Pirkanmaan kunnissa 3 260.

Tällä hetkellä allekirjoittajia on seuraavien puolueiden piiristä: Keskusta, Kokoomus, Piraattipuolue, SDP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vasemmistoliitto, Vihreät ja muutama sitoutumaton. Luettelo allekirjoittaneista on katsottavissa Pirkanmaan Setan kuntavaalisivuilla. Lista päivitetään seuraavan kerran 15. lokakuuta, juuri ennakkoäänestyksen käynnistymisen alla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Pirkanmaan SETA haluaa tietoisesti olla edistämässä kunnallispolitiikkaa, joka huomioi yhdenvertaisuuden toteutumisen riippumatta mistään henkilöön liittyvästä syystä riippumatta. Sateenkaari-ihmisiä löytyy kaikista kunnista, kaikista ikäryhmistä, puolueista, uskonnollisista ja/tai etnisistä ryhmistä. Jokaisella meistä on seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti. Tämä on kaikkien asia, sanoo Pirkanmaan SETA ry:n puheenjohtaja Mikko Väisänen.

Pirkanmaan Setan kuntavaalisivut
Valtakunnallisen Setan vaalitavoitteet

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!