Luca oli gay

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

San Remon laulukilpailussa kiistelty laulu entisestä gaysta pääsi yleisöäänestyksessä kakkossijalle. Uskotaan, että uskonnolliset piirit "tehoäänestivät" kappaleelle hyvän sijoituksen. Tässä se kappale on youtubessa
http://www.youtube.com/watch?v=NTVuDZbw6AE

Viime päivinä asiasta on kirjoiteltu paljon, ja siitä kirjoittelusta lähipäivinä lisää.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Taustaa: San Remon laulufestivaalin loppukilpailuun pääsi 36-vuotiaan lauluntekijän Povian laulu entisestä gaysta, joka eli onnettomana, mutta hän kuitenkin parani ja löysi vaimon. Italian gayjärjestö protestoi ja ilmoitti tulevansa San Remon kaduille näyttämään, että homotkin voivat olla onnellisia.

Ranneliikkeessä kiistan alkuvaiheista on tässä
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=7504

3 kommenttia

"Kääntyneen" homon balladi


Eurooppalaisessa kulttuurihistoriassa melkein ainutlaatuinen hyökkäys homoja vastaan oli balladi, joka San Remon laulukilpailussa pääsi kakkossijalle. Italialainen lauluntekijä ja laulaja Povia kertoo laulussaan kääntyneestä, parantuneesta homosta, ja nyt laulu on nopeasti noussut Italian listojen kärkipaikoille. YouTubessa se on katsottu useita miljoonia kertoja.

Puoliksi laulettu, puoliksi puhuttu esitys on melodinen ja helposti mieleenpainuva. Tällä tavoin se painuu mahdollisimman tehokkaasti kuulijan aivoihin. Kilpailuesityksessä tekstiä korostettiin vielä niin, etä tekstit heijastettiin taustalle. Parlamentin kansanedustaja Paola Concia paheksui, että missään muussa maassa ei varmaan olisi näin härskillä tavalla hyökätty toisten ihmisten ihmisarvoa vastaan.

Laulun päähenkilö Luca erehtyi homouteen. Juoppo isä oli jättänyt perheen, äiti hallitsi Lucaa. Isän etsintä johti hänet pois naisten seurasta ja hän löysi vanhemman miehen. Laulussa Povia kuvailee ruumiillisten nautintojen etsimistä, elämän tyhjyyttä, epäonnistumista ja elämän näköalattomuutta. Hintteyteensä pettyneenä Luca löytää viimein paikkansa ymmärtävän naisen vierellä. Nainen synnyttää hänelle lapsia ja näin Luca muuttuu todelliseksi mieheksi.

Povia on tehokkaasti käynyt sotaretkelleen homoja vastaan. Laulukilpailun jälkeen hän on loputtomiiin antanut haastatteluja ja niissä hän arvostelee homojen elämäntapaa ja homoliikettä. Aikasemmin on kerrottu, että hän itsekin olisi ollut puoli vuotta homona, kunnes nopeasti havaitsi viisaaksi muuttaa suuntaa. Nyt on paljastunut, että hän on kärsinyt huumeista, masennuksesta ja paniikkireaktioista. Edes musiikki ei auttanut, vaan siihen tarvittiiin rukousta.

Laulun esikuvana oli olemassaoleva ihminen, Luca di Tolve. Hän eli irstaillen homona, matkusteli ja osallistui jopa homoliikkeeseen. Sitten hän sai HIVin. Hän laihtui ja koki elämän tyhjyyttä. Avuksi tuli katolinen amerikkalainen psykologi Joseph Nicolosi. Tämän korjaava terapia pelasti Lucan. Hän löysi itsestään miehen. Mutta oli mennyt viisi vuotta ennen kuin hän ymmärsi, että kaikki johtuu isän puutteesta. Isän puute johti muiden miesten "jumalointiin". Luca myöntää, että on varmasti myös onnellisia homoja, mutta niille, jotka siitä kärsivät, hän sanoo, että se on ihmisen oma valinta ja siitä pääsee pois.

(háttér.hu)
San Remon "homon-parantumis-laulu" on nyt aiheuttanut kyselyn Euroopan komissiolle. Italialainen europarlamentaarikko Vittorio Agnoletto on valittanut komissiolle laulun homofobisuuden vuoksi. Kommunistien riveihin kuuluvan parlamentaarikon mukaan laulu on ristiriidassa EU:n perusoikeussopimuksen ja Euroopan konvention ihmisoikeus- ja perusoikeussuojan kanssa. Vastauksessaan EU-komissio ilmoitti, että se tuomitsee kaikki homofobiset ilmaukset, mutta sillä ei ole toimintavaltaa. Kunkin jäsenvaltion on itse puututtava hmofobiaan.