Kanada on myöntänyt turvapaikan yli sadalle iranilaishomolle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Kanadan oikeusministeri Jason Kenney on kertonut maansa päättäväisesti edistävän homojen oikeuksia kansainvälisellä foorumilla. Montrealin ulkomaansuhteiden neuvostossa viime perjantaina pitämässään puheessa Kenney mainitsi Kanadan hallituksen pyrkimykset myöntää turvapaikka homoseksuaaleille iranilaisille, jotka ovat homofobiselle vainolle alttiita omassa maassaan.

Kanada on myöntänyt turvapaikan yli sadalle Iranista paenneelle homolle sitten vuoden 2009.

Homoseksuaalisuus on Iranissa kuolemantuomioon johtava rikos, ja monet homot ovat paenneet sieltä Turkin kautta. Siellä he voivat tehdä hakemuksen Yhdistyneiden kansakuntien pakolaiskomissaarille, joka neuvottelee Kanadan kaltaisten maiden kanssa heidän uudelleen sijoittamisestaan.

Aikaisemmin tässä kuussa Kanada jäädytti diplomaattiset suhteensa Iraniin laitettuaan sen ”Oikeutta terrorismin uhreille”-lain nojalla niiden valtioiden joukkoon, jotka tukevat terrorismia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Iranin viranomaiset ilmoittivat kesäkuussa sulkeneensa arvostetun julkaisuyhtiön Teheranissa, koska se edisti ”homoseksuaalisuutta, sukurutsausta sekä miesten ja naisten välisiä seksisuhteita avioliiton ulkopuolella”.

Pink news (Englanti)

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Anonyymi
  • 19.9.2012, 20.29
Pahus kun meillä on räsäs&ps-mafia. Persialaiset islamin-uskolliset homo-miehet olisivat tervetulleita tännekin. räsäs&ps-poppoot voisivat koota keskuudestaan umpikristittyjä oletusheteroita, joita voitais lähettää Iraniin vaihdokeiksi persialaisista homomiehistä. Noinhan siellä kristinuskovaisten osuuskin nousis - heillehän on Iranin perustuslaissa taattu erityisoikeudetkin.

ps&räsäs-poppoo voisi myös vierailla Iranissa katsomassa homomiesten hirttäjäisiä - media voisi mennä mukaan kuvaamaan heitä, tulisiko heille yhtään tippa silmään, vaiko loistaisivatko kuin naantalin auringot.
ps&räsäs&homofobithan jakavat kuitenkin Iranin ääri-islamistien arvot homoja kohtaan.

Iranissahan on dokkarielokuvan tekijän mukaan otettu tälläinenkin toimi käyttöön homomiehiä vastaan

http://www.edgeboston.com/index.php?ch=news&sc=glbt&sc3=&id=79506
Jason Kenney on siirtolais- ja kansalaisuusministeri. Kristilliseen oikeistoon kuuluva Kenney ei Kanadan tasa-arvoihmisiltä kyllä ole juuri kehuja saanut. Hän kuului avioliittolain muutoksen vastustajiin. Aika usein infoissa kysytään maahanmuuttoasioiden yhteydessä myös tasa-arvonaihepiiristä ja toimittajia joskus huvittaa se, kuinka hämilleen Kenney kerkästi menee.