Jalkapalloilijoiden pusu virtuaalipelikentällä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Kuvakaappaus Googlen kuvahaun tuloksista Olivier Giroudista

Viikon päästä julkaistavasta FIFA 13 -jalkapallopelistä kiertää netissä kuvakaappaus kahden pelaajan välisestä läheisyydestä. Borussia Dortmundin keskikenttähyökkääjä Mario Götze levittää kätensä ja Arsenalin hyökkääjä Olivier Giroud suutelee tätä suulle.

EA Sportsilta kerrotaan kyseessä olevan hauskan sattumuksen. Tällainen tilanne voi syntyä pelaajien liikeanimaatioita säätelevän "fysiikkamoottorin" toiminnan tuloksena, kun pelaajat törmäävät toisiinsa. Edellisessä FIFA 12 -pelissäkin oli joidenkin mieltä kutkuttavia tapauksia, kun esimerkiksi pelin tuoksinassa Andy Carrol kaatuu Joe Hartin päälle tai Liverpoolin Andy Carrol suutelee maalin jälkeen Lukasz Fabianskia. Aiemminkin on nähty vastaavia tilanteita.

EA Sportsin mukaan kyse on pelaajahahmojen juuttumisesta toisiinsa törmäystilanteessa. Tällaisiin tapauksiin pureudutaan ja ohjelmistoa kehitetään niin, että hahmot pääsevät irti "lukkiutumisesta" toisiinsa. Vastaavaa voi nähdä kuitenkin oikeillakin pelikentillä.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kumpikaan pelaajista ei ole vaivautunut virtuaalisten rinnakkaishahmojensa edesottamuksista. Giroud myös poseerasi keväällä ranskalaisen TÊTU-homolehden kannessa. Hän kertoo olevansa iloinen, jos hän auttaa muuttamaan ajattelutapoja jalkapallon piirissä. Hänestä homolla ja heterolla ei ole eroa ja TÊTU on yksi lehti muiden joukossa. Keväällä 2012 Saksan ja Ranskan välisessä jalkapallon ystävyysottelussa Giroud teki maalin joukkuetovierinsa Mathieu Debuchyn syötöstä ja hetkeä myöhemmin hän tarttuu Debuchya päästä kaksin käsin ja suutelee kiitokseksi häntä suulle. Vakuutellen heteroseksuaalisuuttaan Giroud kertoi tiedotusvälineille, että kyse oli vain kiitoseleestä. TV-klippejä ja kuvakaappauksia tapauksesta levitettiin laajasti netissä.

Jalkapalloympyröiden ja muidenkin joukkueurheilulajien homo-ongelmaisuudesta on puhuttu pitkään pitkään ja aivan viime aikoina homofobisuuden taittamiselle on löytynyt äänekkäitä tukijoita. Silti homofobista huutelua esiintyy pelikentillä ja etenkin katsomoissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

FIFA 13 -peli tulee kauppoihin Suomessa 25. syyskuuta 2012. FIFA on videopelejä tuottavan EA Sportsin kehittämä ja julkaisema jalkapallovideopelisarja, jota julkaistaan lukuisille pelikonsoleille ja PC-tietokoneille. Sarjaa on julkaistu vuodesta 1995 lähtien.

rp-online.de: Götze ´küsst´ Stürmerstar Giroud
Metropoli.com: Jalkapalloilijoiden intohimoinen suutelu kuohuttaa pelimaailmaa – katso kuva
Suudelma futiskentällä lietsoo keskustelua urheilun homofobiasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!