Nyt amerikkalaisessa partioliikkeessä pedofiiliskandaali

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Useat sadat pedofilitapaukset kätkettiin ja vaiettiin kahden vuosikymmenen ajan 1970-90 -luvuilla Boy Scouts of America -järjestössä. Maanantaina asia nousi laajasti julkisuuteen amerikkalaisessa mediassa. Ensimmäisenä nämä peittelytapaukset nosti esiin sunnuntaina Los Angeles Times. Lehden toimittajat pääsivät tutkimaan 1600 partiojärjestön mappia ja niistä löytyi 500 ilmiantoa hyväksikäytöistä. LA Timesin mukaan ainakin sadassa tapauksessa järjestö määrätietoisesti yritti ”painaa villaisella” tapahtumat. Oregonilainen korkeampi oikeusistuin on määrännyt avattavaksi suuren määrän asiakirjoja vuosien 1965-1985 väliltä. Los Angeles Times on jo päässyt tutkimaan tapauksia.

Partiojärjestö perustettiin 1910 edistämään 7-21-vuotiaiden poikien ruumiillista kasvatusta ja vapaa-ajan toimintoja. Lapsi- ja aikuisjäseniä on ainakin neljä miljoonaa. Sääntöjen mukaan vuodesta 2010 on tullut pakko välittömästi ilmoittaa hyväksikäytöistä poliisille. Tänä vuonna heinäkuussa American Boy Scouts vahvisti, että se ei hyväksy jäsenikseen identiteetiltään avoimesti homoseksuaalisia henkilöitä.

L.A. Timesin laaja artikkeli asiasta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.latimes.com/news/local/la-me-boy-scouts-files-20120916,0,6937684.story

2 kommenttia

Tuon uutisen myötä alkaa paljastua syyt siihen miksi amerikkalainen partioliike pitää kynsin hampain kiinni siitä, ettei homoja päästetä mukaan partioliikkeeseen. Selvästi he rinnastavat homot pedofiileihin.

Nyt paljastunut skandaali saattaa olla merkittävyydessään samaa luokkaa kuin katolisen kirkon vastaava asia. Kiinnostavaa nähdä kuinka skandaali muuttaa amerikkalaista partioliikettä. Mikä on järjestön uusi politiikka homoja kohtaan kun pöytä on putsattu muutaman vuoden kuluttua. Pahimmillaan se voi olla katolisen kirkon mallin mukaan entistä raivokkaampi homojen torjuminen ja leimaaminen. Itsessähän (kirkossa) ei ole mitään vikaa, vikaa, vikaa...

Seuraa järjestön kutistuminen. Yhä useampi taho haluaa pitää itsensä ja rahansa mahdollisimman kaukana tuollaisesta järjestöstä.

Asia voi todellisuudessa olla hyvin monisyinen. Me tiedämme nyt vasta skandaalin alun. Juristit astuvat kuvaan mukaan ja pistävät monta seikkaa takuulla aivan toiseen malliin.
Partioliikkeessähän kunnioitetaan uskonnollisia arvoja ja toki käytännössä nimenomaan kristillisuskonnollisia arvoja. Ja koska kristillisissä arvoissa usein rakastelu ja rakastelusta, ihmisten välisen rakkauden osana, puhuminenkin on jonkinlaista syntiä, puhumattakaan rakastelusta, jota saisi vain "harrastaa joskus hetkellisesti hedelmöittämistarkoituksessa", on seksuaalisuus tuolla partioliikkeessäkin polkumiina, joka räjähtää siellä silmille.

Katolinen kirkkohan on valinnut politiikan että sen mielestä yhteiskunnan seksuaalinen vapautuminen, avoimuus ja eritoten homo-ihmiset on syypää katolisen kirkon pedofiliaongelmaan. Eittämättä samaa seiitystä voidaan käyttää tuolla partiliikkeen problematiikassakin.

Vaikka selvästikin tuolla partioliikkeessä on hyysätty pedofiilejä ja eritoten varmaankin heteroavioliitossa olevia aviomiehiä, jotka ovat sitten sekaantuneet partiolaispoikalapsiin/nuorukaisiin - ja liike on sitten heitä ja mainettaas suojellut hoitamalla asiat piilossa hissun kissun.

Liikkeen pitäisi katsoa itseään peiliin ja eheyttää toimintaansa elämään reaalimaailmassa, jossa pitää puhua vastuullisesta seksuaalisuudesta avoimesti, korostaa rakastelua, tunteita, ihmisten arvostusta eli niitä puolia, jotka tekevät seksuaalisuudestakin ongelmattomampaa.
Seksuaalisuudesta ja homoista ei pidä vaieta, vaan puhua niistä ja ottaa partioliikkeen arvoissa ja ohjauksessa esiin sitä, ettei seksuaalisuuteen pidä kuulua pakkoa, ei raiskaamista, eikä epävarmuuden tunteilla ole mitään tarvetta "vain kokeilla", vaan on parasta kuunnella itseään siinä, mitä todella haluaa, miten haluaa rakastaa toista ja rakastella. Seksuaalisuutta ei kannata käsitellä minään "seksin harrastamisena", koska seksuaalisuus ei ole harrastus, vaan siinä on aina tavalla taikka toisella tunteetkin pelissä ja molempien osapuolten hyvän olon tarve ja oikeus. Heteroita ei tarvitse eikä pidäkään homot kiinnostaa - riittää että ymmärtää sen, mikä homojakin keskenään kiinnostaa heteroja vastaavasti ja että se on yhtä ok asia, kuin se, mikä heteroita keskenään kiinnostaa.

Itse homona ymmärrän toki sen, että partioliikkeessäkään ei välttämättä yksistään sinällään pelkästään dispatioida homoja vain sen takia että homot ovat homoja, vaan sielläkin voi ymmärrettävästi olla vähän kiusallista ja kateutta siitä, jos mukana on vain poikia/nuorukaisia ja heteroilla ei siellä kiinnostavaa sukupuolta, eli tyttöjä, mutta homoilla onkin sitä kiinnostavaa sukupuolta eli toisia homoja tai toisia poikia/nuorukaisia. Se voi olla vähän kiusallista heteroille ihan pelkän peniskateuden mielessä. Ja onhan se tavallaan vähän epäreiluakin, koska puberteetti-iästä nuo seksuaalisuushormonit nyt vaan tuppaa jyllään :P

Ehkä se molempien sukupuolten yhteinen partio olisi se paras juttu, kaikille. Siellä voisi olla samat säännöt kaikille.