Puolan riitaisat kiemurat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Puolassa on avoin riita eri HLBTIQ-toimijoiden kesken. Varsovan tasa-arvoparaati järjestetään joka kesä, ja yhtenä järjestäjistä on ollut Robert Biedrónin johtama Campaign against homofobia –järjestö. Viime vuoden lopulla tämä järjestö haastoi oikeuteen toisen HLBTIQ-toimijan eli Gaylife.pl:n, koska tämä jälkimmäinen on kirjoitellut nettsisivullaan paljon Biedronin järjestön taloussotkuista. Gaylifen mukaan on mm. saatu valtion tukea koulutusta varten vuonna 2005 ja koulutusta ei ole koskaan järjestetty. Mihin rahat menivät? Muutakin sotkua on ollut.

Oikeudenkäynti on alkamassa 25. maaliskuuta. Ministeriökin on lähettänyt kirjeen, jossa kysytään, että tekeekö Biedronin järjestö todella tasa-arvotyötä.


Taustalla ovat ilmeisesti laajemminkin raha-asiat. Pride-paraatien järjestäminen saattaa olla joillekin myös bisnes. Puola on tyypillinen esimerkki maasta, joka on saanut tukea ulkomailta pride-paraateja varten. Ensi vuonna 2010 on Varsovaan tulossa Europride ja Ruotsin ja Barcelonan kokemukset osoittavat, että silloin oli liikkeellä enemmänkin rahaa. Ketkä siitä hyötyvät? Siitä varmaan käydään nyt taistelua. Ja kuinka paljon rahasta saadaan ohjattua omaan pussiin esim. laskuttamalla sopivasti työstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!