Opiskelijat vastustavat homon nimittämistä Indonesian ihmisoikeuskomissioon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Joukko opiskelijoita ositti keskiviikkona Banda Acehissa luoteis-Indonesiassa mieltään sitä vastaan, että homoaktivisti Dede Oetama ehkä nimitetään maan ihmisoikeuskomissioon (Komnas HAM).Tusinoittain jäseniä Indonesian muslimiopiskelijoiden rintamasta (KAMMI) osallistui mielenosoitukseen.

Yhdessä kyltissä luki: ”Acehin kansa torjuu homohenkilöt Komnas HAM:ista.” Eräs mielenosoittaja sanoi: ”Torjumme homot ja muut transsukupuoliset Komnas HA:in kaltaisista järjestöistä, koska se heikentää valtion yhtenäisyyttä.”

Oetama sanoi Gay Star News:ille, ettei hän ole kovin huolissaan vastalauseista, koska hän uskoo sen edustavan äänekästä vähemmistöä Indonesian islamilaisyhteisössä. Hän lisäsi: ”Se saa minut suhtautumaan entistä vakavammin tarpeeseen opettaa yhteiskunnalle ihmisoikeuksien kaikenkattavuutta. Kummallisella tavalla se saa minut tuntemaan itseni imarrelluksi.” Oetama lisäsi kuitenkin, että ”opiskelijoiden hengenheimolaiset parlamentissa käyttävät varmasti vastalauseita ja muita julkilausumia ja vetoomuksia minun torjumisekseni komisaarin paikalta”.

Oetamalle kerrottiin kesäkuussa, että hän oli päässyt 30 finalistin joukkoon, jotka kilpailevat Indonesian ihmisoikeusrikkomuksia tutkivan 15-henkisen elimen jäsenyydestä.

Elokuussa parlamentti laajensi nykyisten Komnas HAM-komisssaarien tehtäviä kattamaan vakavat ihmisoikeusrikkomukset vuonna 1965 ja 1982 – 1985.

Oetama sanoi odottavansa, että parlamentti tekee viimeisen tutkinnan Komnas HAM-jäsenten nimittämiseksi lokakuussa.

Gay Star News (Englanti)

1 kommenttia