Irakin poliisi osallistuu homojen murhaamiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Englannin yleisradioyhtiön BBC:n ohjelmassa paljastettiin Irakin poliisin osallistuvan maan sateenkaariväestön järjestelmälliseen vainoamiseen. Sadat homomiehet ja jotkut naiset ovat viime vuosina menehtyneet suunnitelluissa tappamisissa – homofobinen väkivalta on lisääntynyt huomattavasti Saddam Husseinin tultua syrjäytetyksi vallasta vuonna 2003.

Lukuja on vaikea vahvistaa, mutta Yhdistyneet kansakunnat vahvisti olevansa äärimmäisen huolestunut kuolettavasta homojen vastaisesta kampanjasta.

YK:n Bagdadin toimisto kertoi BBC:lle lisäksi Irakin hallituksen rikkovan kansainvälistä lakia ja pysyessään toimettomana näiden tappamisien edessä Irakin valtio on syyllistynyt kanssarikolliseksi.

Irakin sateenkaarijärjestön perustaja Ali Hilli totesi: ”Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten suojelemisen sijaan Irakin hallitus helpottaa heidän murhaamistaan pidättämällä uhrit ja luovuttamalla heidät miliiseille, jotka tappavat heidät. Irakin isällä toimivat irakilaiset sateenkaarilähteet ovat huomanneet miliisien saavan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilötietoja sisäministeriöltä.”

Pink news (Englanti)

1 kommenttia