Bundesliigan pelaaja tuli kaapista - nimettömänä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Saksalaisessa nuorisolehdessä Fluterissa oli tällä viikolla haastateltavana jalkapallon bundesliiga-pelaaja, joka paljasti olevansa homo. Kyseessä on jonkin asteen sensaatio. Tällainen tapahtui ensi kertaa Bundesliigan historiassa.Homopelaajista on puhuttu vuosia, mutta aina on haastateltu samoja ihmisiä, jotka eivät enää aktiivisesti ole mukana. Jotkut pelaajat ovat kuitenkin ilmaisseet tukensa homopelaajille. Baijerilainen Philipp Lahm asettui äskettäin puolustamaan homoja ja lesboja – myös jalkapallokentällä.

Fluterin haastattelusssa nimetön homopelaaja kertoo, että alussa asia ei häirinnyt, mutta nyt aikaa myöten tilanne on käynyt raskaammaksi, eikä hän tiedä, jaksaako hän uransa loppuun saakka tällaista piilottelua. Hän perustelee kaapissaoloaan sillä, että fanit eivät hyväksyisi sitä, että homo voi olla aivan tavallinen mies. Hän myös pelkää lehtijuttuja ja otsikoita. Siitä alkaisi yksityiselämän penkominen ja urkittaisiin, onko hän sängyssä alla vai päällä.

Bundesliigassa hänen homoseksuaalisuutensa tiedetään, eikä yhdelläkään pelaajakaverilla ole sen asian kanssa ongelmia. Jotkut jopa kyselevät lisää. Kolleegat ovat, vastoin yleisiä ennakkoluuloja, hyvin suvaitsevaisia.

Haastateltava paljastaa vielä, ettei hän ole ainoa bundesliigassa. Hän toivoo, että kaapista tultaisiin ulos niin, että jonakin päivänä hänkin voisi kumppaninsa kanssa lähteä yhdessä ulos ravintolaan. Haastattelu on hänelle ensimmäinen askel kohti avoimmuutta.

Liittokansleri Angela Merkel sanoi tänään torstaina mielipiteenään, että Saksa on maa, jossa ei tarvitse pelätä, jos päätyy avoimesti kertomaan tällaisia asioita itsestään. Merkelin lausunto liittyi kampanjaan ”Kulje omaa tietäsi”, jossa tuetaan eri syntyperistä lähtöisin olevien ihmisten integraatiota yhteiskuntaan. Pelaajat kantavat tätä slogania paidoissaan viikonloppuna ympäri Saksaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen jalkapallofaniklubit ovat asiassa paljon kriittisempiä. Saksan jalkapalloliiton DFB:n pitäisi tehdä paljon enemmän suvaitsevaisuuden hyväksi. Liitto sai äskettäin uuden johtajan Wolfgang Niersbachin, eikä tämä ole vielä lausunut sanaakaan syrjinnästä tai homofobiasta. Edellinen toimitusjohtaja Theo Zwanziger oli näissä asioissa paljon aktiivisempi. Aika ajoin järjestettin mm. kampanjoita homofobiaa vastaan.

Tätä asiaa on parin päivän ajan käsitelty lehdissä, radiossa ja tv:ssä. Joidenkin mielestä anonyymi haastatelu ei vienyt asiaa yhtään eteenpäin.

Pelaajan haastattelu
http://www.fluter.de/de/114/thema/10768/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!