Australialainen lääkäri menetti toimilupansa kuohintayrityksen takia

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Lassi Valve

Australialainen, vanhoilliseen kristilliseen lahkoon kuuluva lääkäri menetti oikeuden harjoittaa lääkärin tointaan hänen kirjoitettuaan teinipojalle kemialliseen kuohintaan tarkoitetun lääkkeen ”homoseksuaalisuudesta parantamiseksi”.

Vuonna 2008 Mark Craddock määräsi 18-vuotiaalle 10 minuuttia kestäneen vastaanoton aikana kyproteronasetaattia, jota myydään kauppanimellä Cyprostat. Lääkettä käytetään eturauhassyövän hoitoon.

Potilas kuului samaan Exclusive Brethren Church-lahkon jaostoon kuin lääkäri, ja seurakunnan jäsenet olivat kertoneet ”lääkityksen” parantavan hänen seksuaalisuutensa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uuden Etelä-Walesin lääketieteellisen neuvoston pysyvän valiokunnan järjestämässä kuulemistilaisuudessa Craddock myönsi, ettei hänellä ollut käytettävissään potilaan sairaskertomusta, että hän ei tarkastanut potilasta fyysisesti, ei selvittänyt potilaan seksielämää tai järjestänyt seurantakäyntiä. Hän ei myöskään ohjannut teiniä psykologin vastaanotolle lääkkeen valmistajan suosituksista huolimatta, eikä määrännyt maksakoetta eikä keskustellut lääkkeen sivuvaikutuksista, muiden muassa impotenssista.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!