USAn republikaanit: Tampassa päätettiin homovihamielisestä vaaliohjelmasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Floridan Tampassa on pidetty USAn republikaanisen puolueen vaali-puoluekokousta, jossa mm. pieni joukko kokoomusnuoria on ollut opintomatkalla. Mitt Romney valittiin puolueen presidenttiehdokkaaksi demokraattien Obamaa vastaan. Samalla päätettiin vaaliohjelmasta, joka monin tavoin kaventaisi HLBTI-väestön asemaa.

Grand Old Party määrittelee vaaliohjelmassaan perinteisen avioliiton erityisen arvokkaaksi. Homo-oikeuksien laajentaminen merkitsisi hyökkäystä yhteiskunnan perustaa vastaan. Puolue asettuu puolustamaan kiistanalaista "Defense of Marriage Actiä", joka säätää mm., että jos jossain osavaltiossa hyväksytään homoavioliitto, muiden osavaltioiden ei tarvitse tunnustaa sellaista liittoa. Heteroavioliitto on tunnustettava. Tämä säädös on todettu jo useammassa oikeusasteessa perustuslain vastaiseksi, mutta USAn Korkeimman oikeuden päätöstä vielä odotellaan.

Republikaanit haluavat perustuslakiin lisälausekkeen, jolla homo- ja lesboavioliitot kielletään. Tosin asiasta kiiistellään puolueen sisällä, ja perustuslain muutoksen toteuttaminen olisi hankalaa. Siihen vaadittaisiin kahden kolmasosan enemmistö parlamentin molemmissa kamareissa ja kolme neljäsosaa osavaltioista pitäisi saada hankkeen taakse.

Muutakin mullistavaa vaaliohjelmassa on. Aborttikielto halutaan kattavasti voimaan. Edes väkisinmaattu nainen ei sasi armoa. Eläkeläisten julkinen sairausvakuutus halutaan pois, samoin verot alas ja sosiaaliohjelmat typistykseen.

Monissa osavaltioissa paikalliset puoluejärjestöt ovat jo julkaisseet omia vaaliohjelmiaan. Vain pääkaupungissa Washingtonissa republikaanit hyväksyvät homoavioliiton. Asia on merkityksetön, koska Washingtonissa vain alle 10% äänestäjäkunnasta kannattaa republikaaneja. Jyrkästi homoavioliittoja vastustetaan mm. Arkansasissa, Oregonossa ja Texasissa, koska siellä uskotaan Jumalaan. Etelä-Carolinassa vaaliohjelmassa homoavioliittokieltoa perustellaan kulttuurisilla syillä. Oklahomassa homot haluttaisiin kokonaan pois nuorten läheltä, koska he propagoivat homouttaan.
(queer.de, Advocate)


Kokoomusnuorten retkikunta veljespuolueen puoluekokouksessa on ollut haltioissaan. HS:n haastattelussa he sanovat, että meno on toista kuin Kokoomuksen Rovaniemen kokouksessa. Romneyn linjaukset ovat talouspolitiikan osalta pitkälti yhtenevät kokoomusnuorten ajatusten kanssa. Näistä muista kysymyksistä ei HS:n haastattelussa puhuttu, mutta varmaan kuullaan jälkikäteen.

Tänään torstaiaaamun uutisissa varapresidenttiehdokkaaksi valittu Paul Ryan ylistää Mitt Romneyn avioliittoa.

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • Homopallero
  • 30.8.2012, 8.38
Toisin sanoen republikaanit haluavat tehdä kaikkien niiden elämästä mahdollisimman rangaistuksenomaista, jotka eivät ole ökyrikkaita, kiihkouskovaisia heteromiehiä, mutta sehän oli jo kaikkien tiedossa! Uskomatonta, että niin moni Amerikassa äänestää tuollaista ihmisvihamielistä plutokratiaa ja teokratiaa ja että kokoomusnuoret kehtaavat avoimesti osoittaa tukeaan tuollaiselle ihmisoikeuksien vastaiselle myrkylle. Luulisin kyllä, että Obama voittaa silti vaalit niukasti. Siis jos äänestäjillä on yhtään omatuntoa tai järkeä.