Tanskassa pääministeri torjui väitteet miehensä homoudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tanska sai naispääministerin, sosialidemokraatti Helle Thorning-Schmidtin (45v) vajaa vuosi sitten. Hän on ollut 15 vuotta naimissa englantilaisen Stephen Kinnockin kanssa. Kinnock työskentelee arjet Sveitsissä, ja maksaa sinne verot. Siitä syntyi veroskandaali. Vältteleekö hän Tanskan korkeita veroja? Kun asiaa tutkittiin komiteassa, perheen entinen veroneuvonantaja kertoi, että aviomies on joko homo- tai biseksuaali. Asia nousi ensimmäisen kerran mediajulkisuuteen muutamaa päivää ennen syyskuun 2011 parlamenttivaaleja. Helle Thorning-Schmidt torjui homousväitteet ja voitti vaalit. Hänestä tuli pääministeri.

Nyt edelleen huhutaan aviomiehen homoudesta, ja lauantaina pääministeri antoi Politiken-lehdelle poikkeuksellisen lausunnon, jossa hän torjuu huhut. Heillä on kaksi lasta, ja tällaiset juorut ovat erityisen ikäviä lapsille.


Pääministeri Helle Thorning-Schmidt oli alkujaan keskiluokkaisen perheen tyttö, joka jo koulussa sai huipputodistukset, ja nuorena aikuisena hän tähtäsi politiikkaan. Koska häntä kiinnostivat hyvinvointikysymykset, hän valitsi puolueekseen sosiaalidemokraatit. Hän on ollut eräänlainen Tanskan Mona Sahlin. Hän on hyvin muodikas ja häntä on kutsuttu leikillisellä nimellä "Gucci Helle" Hän oli jonkin aikaa europarlamentaarikkona, mutta hänet kutsuttiin kuusi vuotta sitten takaisin osallistumaan sosialidemokraattien puheenjohtajakisaan ja hän voitti. Viime vuosien aikana hän on pystynyt yhdistämään riitaisen puolueen.

Syyskuun 2011 parlamenttivaalit olivat ratkaisevat. Helle Thorning-Schmidt oli gallupeissa johtoasemissa, mutta sitten tuli kaksi vaikeaa asiaa: ensin kyseltiin aviomiehen veroasioita ja kaksi päivää ennen vaaleja homoutta. Kaksi lehteä kirjoitti asiasta varovammin, mutta Expressen kysyi suoraan: Onko aviomies Stephen Kinnock homo. Puoliso Helle torjui sellaiset puheet Ekstra Bladetin haastatelussa ja paheksui sitä, että poliitikon yksityiselämä nostetaan tällaisten juorujen pohjalta julkisuuteen. Aviomies on World Monetary Fundin johtajana Sveitsissä, eikä maksa veroja Tanskaan. Perustettiin tutkintakomissio, ja sen kokouksessa perheen entinen veroneuvonantaja oli ladellut, että Stephen Kinnock on joko homo tai bi.

Verotutkinta ja homous olivat joutuneet samaan koriin. Juorusta huolimatta Helle Thorning-Schmidtin sosialidemokraattinen puolue voitti syyskuun 2011 vaalit ja Hellestä tuli pääministeri. Naispoliitikon lasikatto oli murtunut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aviomies Stephen Kinnock on tunnetun englantilaisen Labour-poliitikon Neil Kinnockin poika. Kinnockin ura päättyi 1992, kun vastoin ennakko-odotuksia Konservatiivit voittivat vaalit.

Nyt verotutkinta ja Kinnockin mahdollinen homoseksuaalisuus ovat jälleen pinnalla. Pääministeri Helle Thorning-Schmidt sanoi lausunnossaan Politiken-lehdelle lauantaina, ettei entinen neuvonantaja ja tilintarkastaja ole puhunut heidän kanssaan, eikä tilintarkastaja ole koskaan antanut heille avioliittoneuvontaa.

Veroselvitys valmistui aikanaan, ja sen mukaan Stephen Kinnockin ei tule maksaa verojaan Tanskaan. Nyt kuitenkin tuli yllättävä käänne, kun kävi ilmi, että verohallituksen osasstopäällikkö oli puuttunut asian käsittelyyn. Sen vuoksi on perustettu uusi erityiskomissio selvittämään asiaa. Mutta kuka selvittäisi homoväitteet, jos ne ovat niin kiinnostava asia.

http://www.expressen.se/nyheter/statsministern-nekar-till-rykten-om-sin-man/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!