Kristillisten värisuora tekeillä sisäministeriössä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Sisäministeri Päivi Räsänen on useiden viestinten tietojen mukaan nostamassa sisäministeriön kansliapäälliköksi maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nergin. Nerg oli KD:n ehdokkaana vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ja menestyi alueellaan Itä-Suomessa hyvin.

Aluehallinnon jäätyä sisäministeriön toimialalta sisäministeriön keskeiset toimialueet ovat rajavalvonta ja poliisiala. Kansliapäällikön tehtävää on hakenut joukko eturivin alan virkamiehiä ja mm EU:n rajavalvontaviraston pääjohtaja Ilkka Laitinen.

Vaalikoneissa 2007 Nerg mm vastusti samasukupuolisten parien adoptio-oikeutta, paitsi perheensisäistä oikeutta adoptoida puolison lapsi.

Nerg toimii nyt valtiovarainministeriön kehitysjohtajana.

Itäsuomalainen kolumnisti kuvasi Räsäselle avautuvaa nimittämismahdollisuutta "ensimmäisiksi kiusauksiksi", hengelliseen aihepiiriin sijoittuneen suomalaisen oopperan nimeä soveltaen.

Uutinen HS:ssa 23.8.12
Hannu Ojalan kolumni Etelä-Saimaassa 12.6

1 kommenttia

Nerg toimi aiemmin Kuopion yliopiston hallintojohtajana. Olin samana aikaan opiskelijoiden edustajana yliopiston hallituksessa ja ylioppilaskunnan pääsihteerinä. Minulle jäi hänestä erittäin asiallinen, pätevä ja tehokas kuva. Noissa yhteyksissä ei oikeastaan hlbtiq-kysymyksiä käsitelty, mutta minulle ei missään vaiheessa muodostunut käsitystä että Nerg olisi (erityisen) konservatiivinen - jos en häntä liberaaliksikaan laskisi.