Mr. Gay Danmark on "moderni muslimi"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 24

Kuva on Youtube-videosta

Mr. Gay Danmarkiksi on valittu 33-vuotias, 181-senttinen kööpenhaminalainen Michael Sinan. Hän kuvaa itseään "moderniksi muslimiksi". Vaikka hän on uskova muslimi, hän haluaa kuitenkin homoille oikeudet. "Kaikkea, mikä on Koraanissa, ei tule ottaa kirjaimellisesti", hän sanoo.

Hän on omien sanojensa mukaan syntynyt "tavallisessa tanskalaiskodissa". Vanhemmat ovat ateisteja. Kymmenvuotiaana hän kääntyi muslimiuskoon, koska monet hänen kavereistaan olivat muslimeja. Kaapistatulo oli tietenkin ahdistusta aiheuttava asia. Perheelleen hän kertoi itsestään 17-vuotiaana. Yllätys oli suuri, kun esim. isä sanoi pitävänsä homoista, joita sattui kuulumaan isän tuttavapiiriin. Äiti itki ilosta. Äiti oli jo kolmen vuoden ajan aavistellut pojan homoutta.

Sinan opiskeli Kööpenhaminen yliopistossa turkkia ja historiaa. Juuri nyt hän on työtön
Jäi paljon aikaa Mr. Gay -kilpailuun valmistautumiseen ja treenailuun. Sekään ei häiritse, että kilpailu osui Ramadan aikaan. Kovan treenauksen vuoksi hän ei pystynyt pitämään ruokailusäännöistä kiinni.

Häntä häiritsee aika lailla se, miten homoihin suhtaudutaan monissa islamilaisssa maissa. Homous on pahempaa kuin olla murhamies. Sinan kuitenkin toimii homo-oikeuksien puolesta. Joitain uhkailuja ja loukkauksia hänelle on tullut. Hän haluaa kuitenkin näyttää, että kaikki muslimit eivät ole homofobisia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sinanin palkintona oli 10 000 Tanskan kruunua ja matka seuraaviin Mr. Gay Europe -kisoihin. Loppukilpailu oli viime torstaina Kööpenhaminen raatihuoneenaukiolla. Kilpailussa oli yhdeksän finalistia

http://www.mrgay.dk/afstemning-2-2012.asp


24 kommenttia

Moderni muslimi - tai ei muslimi ollenkaan. "Kääntyminen" taitaa olla suurin piirtein yhtä aitoo ku muslimien "kääntyminen" "kristityiks" turvapaikan toivossa.

Jos kyseessä ois ollu aito, muslimiperheeseen syntyny muslimi, niin se ei ois selvinny siitä noin vähällä.
  • 2 / 24
  • Onnellinen mies
  • 23.8.2012, 10.10
Kiitos uutisesta, joka ilahduttaa. Kerrotun perusteella Michael Sinan on niin elämänsä- kuin ihmisarvojaankin päivittänyt miehekäs mies. Se on upean ilahduttavaa. Itseään voi arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa homoseksuaalina miehenä, joka itsenäisesti ajatellen ja päivittämiensä arvojen mukaisesti suhtautuu niin itseensä kuin elämänsä ympäristöönkin huolimatta uskonnollisesta tai poliittisesta viitekehyksestään. Onnea elämään Michael Sinan!