Madonnalle ja konsertin järjestäjille 333 miljoonan ruplan kanne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Madonnaa ja konsertin järjestäjiä vastaan on nostettu kanne, jossa vaaditaan 333 miljoonan ruplan (8 452 849 euroa) sakkoa uskovaisten tunteiden ja Pietarin kaupungin asukkaiden kulttuuritraditioiden loukkaamisesta. Todistelumateriaalina käytetään videoita, joissa näytetään mm. Madonnan polkevan ortodoksista ristiä ja pyytäen katsojia, joilla oli vaaleanpunaisia rannekkeita, nostamaan kätensä ylös.

Kanne on nostettu konsertin toteuttaneita organisaatiota ja itse Madonnaa vastaan. Kanteen valmisteluun ovat osallistuneet "Venäjän kansalaisten ammattiliitto" ja joukko muita julkisia organisaatioita.

Interfax julkaisi uutisen uskonto-osiossa.

Uutistoimisto Interfaxin uutinen englanniksi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Ihme ja kumma kun eivät julistaneet 666 miljoonan kannetta.

Keitäs ne ajattelemattomat typerykset olivatkaan, jotka salakuljettivat Neukkulaan niitä mustiakirjoja? Nyt ne "ojasta allikkoon" -seuraukset siitä touhusta näkyvät - taitaa syntyä Irania koko lailla isompi teokratia, uskontovaltio, ihan tuohon lähinaapuriin. Kohta uskonkiihkoutuneet ortodoksivenäläiset rynnistävät vinoristiretkelle tänne länteen päin...

Toki, Suomessakin tuomittiin 2005 eräs muusikko siitä, että konsertissaan lavalla polki rikki puisen ristin, joten ihan turvallisen hyvän kaukana Venäjän nykymentaliteetista emme mekään ole, mitä satuolentojen puolustamiseen ihmisiä vastaan tulee.

Madonna oli oikeassa sanoessaan tuolla Pietarissa konsertissaan, että maailmankiertueillaan on huomannut uskonnollisen puritanisminkin kasvaneen viime vuosina.

Kommenttia muokattu: 17.08.2012 klo 19:48
”Kansalaisten ammattiliiton” puheenjohtaja Daria Dedova sanoi, että ”Madonna on loukannut uskovaisten tunteita ja edistänyt homoseksuaalisuutta konsertissa, jossa oli lapsia. Tällainen on kielletty Pietarissa. Me, kulttuurikaupungin asukkaat, olemme joutuneet sietämään valtaisaa moraalista turmeltuneisuutta.”

Toinen aktivisti, Aleksei Kolotkov vuodatti: ”Ehkä kaikki eivät näe yhteyttä, mutta kenties Madonnan konsertin jälkeen joku poika voi tulla homoksi ja joku tyttö lesboksi. Sen seurauksena syntyy vähemmän lapsia ja tämä iso maa ei enää pysty puolustamaan rajojaan.”

Yksi monista uutisista:

http://yle.fi/uutiset/homovastaiset_venalaisaktivistit_haastavat_madonnan/6261259

Nyt kun on vietetty idi… siis vähemmän järjissään olevien päivää saapuneista uutisista päätellen, lisätään vielä juttu, josta ensin kertoi Ukrainska Pravda.

Ukrainan ääriortodoksien varoitus herätti kansallisen asiantuntijakomission, jonka tehtävänä on julkisen moraalin suojelu. Moraalipoliisi on sitä mieltä, että Disneyn lastenfilmien pornografia (?) ja erityisesti Paavo Pesusienen (SpongeBob) edistämä homous (?) tekevät viattomista ukrainalaislapsosista rikollisia ja pervertikkoja eli ulkomailta tulevat perversiot on kiellettävä:

http://blogs.wsj.com/emergingeurope/2012/08/15/gay-spongebob-offends-ukraine-morality-commission/