Nettikyselyä manipuloitiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Tommi Kinnunen
  • 6

Voisiko Mikkosten esiinmarssi olla riippuvainen kollektivismin noususta? Yksilöllisyyttä ja omia oikeuksia on painotettu yhteiskunnassa pitkään, mutta hiljaksiin tuntuu nousevan ajatus siitä, että kaiken ei ehkä pitäisikään olla mahdollista, vaan ihmisillä on yhteiskunnassa myös velvollisuuksia. Mikkosten koti, uskonto ja isänmaa -linja taitaa olla aika kova vastapaino vapaalle kasvatukselle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Tämähän on tuttua. Ranneliikkeessäkin joskus kehotetaan, että "menkää vastaamaan" johonkin kyselyyn, jossa aihe sivuaa HLBTIQ-asioita. Ja muistetaan hyvin, miten Imatran suunnalla yhdestä nettiosoitteesta tuli tuhansia vastauksia kirkkoherraa koskevaan kyselyyn.

Unkarissa liberaalinen puolue SZDSZ pani nettisivulleen kyselyn maaliskuun alussa. Siinä kysellään suhtautumista erilaisiin yhteiskunnallisiin asioihin. Oli yhdeksän kysymystä, ja yksi niistä oli tällainen:
- Homot on pieksettävä
Kyllä-vastauksia tuli ensimmäisinä kahtena päivänä kymmeniä tuhansia. 90% oli sitä mieltä, että homot on todellakin hakattava. Yhtä järkyttävä oli vastaus toteamukseen:
- Mustalaisilla rikollisuus on veressä

Nyt on käynyt ilmi, että vihasivustohttp://www.kuruc.info kiihotti ihmisiä vastaamaan näihin kysymyksiin. Kahden päivän aikana oli kyselyyn tungosta. Tänään, kaksi viikkoa myöhemmin, enää 36% haluaa, että homot on hakattava. Mutta vakavana pidetään sitä, että yhä edelleen 61% pitää mustalaisten rikollisuutta heille myötäsyntyisenä. Vain 20% on sitä mieltä, että naisten paikka on keittiössä ja 55% haluaa takaisiin kuolemanrangaistuksen. Pari korvapuustia kuuluu avioliittoon 13%:n mielestä.

Mediasotaa!
Minusta ei oikeastaan ole mitään pahaa siinä, että kehotetaan samanmielisiä vastaamaan johonkin kyselyyn, jos kysely on järjestetty niin, että yhdeltä koneelta / yhdestä kännykkänumerosta voi vastata vain kerran. Ylipäänsähän tuollaiset kyselyt ovat aina jollain tavalla vääristyneitä, eivätkä vastaa mitään yleistä kansanäänestystä saati että tulos edustaisi "kansan" enemmistön mielipidettä. Kuitenkin ne edustavat asiasta kiinnostuneiden mielipidettä, kun jotkut haluavat (kyselytavasta riippuen) jopa maksaa saadakseen mielipiteensä kuuluviin.

Valitettavasti vain suurin osa nykyisistä kännykkä-äänestyksistä on silkkaa rahankeruuta ja huijaridemokratiaa, kun kuka tahansa voi "äänestää" niin monta kertaa kuin sielu ja lompakko sietää. Tällainen taisi olla esimerkiksi se kysely, jonka lopputuloksena eräs Mikkosten perhe saa edelleen laukoa nerokkaita mielipiteitään ihan omassa TV-ohjelmassa. Eihän mikään kaupalliselta pohjalta toimiva kanava voi päästää tällaista kultakimpaletta käsistään. Ehkä 10 prosenttia katsoo siksi, että he todella ovat samalla aaltopituudella kyseisten järjen jättiläisten kanssa, ja loput katsovat saadakseen kauhistella, mitä sammakoita sieltä suusta tällä kertaa loikkii.