USA: Katolisen nunnajärjestön suhde kirkkoon pysyy kireänä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Vatikaanin nykylinjauksista vieraantunut amerikkalainen Leadership Conference of Women Religious (LCWR) haluaa jatkaa keskustelua Vatikaanin kanssa niin pitkään kuin mahdollista. Järjestö oli koolla St Lousisissa.

Keväällä 2012 Vatikaani ilmoitti kolmen vuoden selvittelyjen jälkeen, että järjestön sitoutuminen eräisiin kirkon opetuksiin on kyseenalaista. Erityisesti kirkko arvosteli nunnien vähätoimisuutta aihepiireissä homoliitot, abortti ja ehkäisy.

Torstaina kardinaali Raymond Burke varoitti televisiohaastattelussa, että LCWR voidaan sulkea, jos se torjuu Vatikaanista tulevat muutosesitykset. – Jos järjestöä ei voida muuttaa, sillä ei ole oikeutta jatkaa, sanoi kardinaali.

Vatikaani on arvostellut nunnanjärjestöä myös ”eräiden sellaisten radikaalifeminististen teemojen keskeisyydestä, jotka eivät ole yhteensopivia katolisen uskon kanssa.

St Lousin kokouksessa puhunut fransiskaanisisar Pat Farrell sanoi, että muutama kukka voidaan aina murskata, mutta kokonaista kevättä ei voi. Kokouksen puheenvuoroissa pohdittiin vaihtoehtoja kirkon linjalle menemisestä erillisen uuden järjestön perustamiseen saakka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

LCWR edustaa noin 80 prosenttia USA:n vajaasta 60 000 roomalaiskatolisesta nunnasta.

Uutinen NBC:ssä

2 kommenttia

Vatikaanin papparaiset ovat siis sitä mieltä, että nunnien tulisi huolehtia vähemmän köyhistä ja asunnottomista ja keskittyä niiden sijasta oleellisiin asioihin kuten meidän oikeuksiemme vastustamiseen. Siinäpä vasta lähimmäisenrakkautta!
Vatikaanin papparaisille tekisi hyvää joutua yöpymään Bronxin siltojen alla.
Kuvassa henkilöitä, jotka Vatikaanin mielestä ovat radikaalifeministejä:

http://www.advocate.com/news/daily-news/2012/04/19/vatican-rebukes-american-nuns-radical-views
  • 2 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 12.8.2012, 2.19
Tämä Vatikaanin edustajien suhtautuminen “toisinajattelevaan” nunnajärjestöön osoittaa selvästi sen miten läpimätä järjestelmä koko katolinen kirkko tänä päivänä oikein on. Sen aseena ovat enää pelottelu ja alistaminen. Näkyypä kuitenkin että nuo lääkkeet eivät enää tehoa. Taitaapa tässä nunnajärjestön toiminnan arvostelemisessa loppujen lopuksi olla vain kysymys katolisen kirkon bisnesten vaarantumisesta.

Mahtaa olla paavilla ja hiipoilla kovaa kun “omatkaan” eivät enää pysy ruodussa!

Niin katolisen kuin muunkinlaisten kirkkojen ja “uskonhömpötysten” otteen kirvottua on ihmisten valistustaso onneksi jo noussut, keskiaikaan ei enää ole paluuta!