Madonnaa uhkaa Pietarissa syyte homopropagandasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Madonna saattaa saada syytteen homopropagandasta Pietarissa. Poliisi kerää jo videomateriaalia ja todistajanlausuntoja, kertoi homopropagandalain paikalliseen duumaan tuonut Vitali Milonov perjantaina. Katsojien joukossa oli jopa 12-vuotiaita lapsia.

Madonna voi saada 125 euron sakon, mutta konserttitoimistolle on luvassa 125 000 euron sakko. Madonna tiesi, mitä teki, kun jo etukäteen yleisölle jaettiin pinkkirannejetjuja. Jo ennen konserttia oli videokankailla näkyvissä rannekkeiden tarkoitus: suvaitsevaisuutta ja hyväksyntää gay-yhteisöä kohtaan. Lisäksi gayryhmä Coming out oli jakanut 330 paperista sateenkaarilippua, joissa luki NO FEAR. Kolmannes salista nosti käden ylös Madonnan kehottaessa. Kamera kuvasi kädet ja sateenkaariliput suurille videokankaille.

No Fear oli kirjoitettuna myös Madonnan selkään. Videossa nähdään Madonnan vetoomus, joka kesti useita minuutteja. Madonnaa ei ole pidätetty. Tästä koituu joka tapauksessa Venäjälle jälleen iso imagotappio.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Areenan edessä oli useita mielenilmauksia. Juri Gavrikov vastusti Madonnan konserttia, koska Gay Russia -järjestön mielestä Madonnalle raha on tärkeämpää kuin ihmisoikeudet. Ihmisoikeuksia käytetään vain mainostarkoitukseen. "Madonna lähtee, homokielto jää", sanoi Nikolai Aleksejev, venäläinen aktivisti. Hänen mukaansa Madonnan pitäisi lähteä keskustaan osoittamaan mieltään sateenkaarilippujen kanssa. Nyt jälkikäteen kaikki lienevät kuitenkin onnellisia siitä, mitä Madonnan konsertissa nähtiin. Valtaosa yleisöstä oli heteroväestöä.

Madonna avaa Pietarissa fitness-keskuksen, "Hard Candyn". Yksi sellainen on jo Moskovassa Kremlin lähellä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!