Homoaktivistit eivät riemuinneet Madonnan myötätunnon osoituksista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Media laidasta laitaan kertoo Madonnan esiintymissestä Pietarissa, t-paidasta, jossa luki Pussy Riots ja sateenkaarirannekkeista. Mutta homoaktivistit olisivat halunneet, että Madonna pysyy kokonaan pois kaupungista.

Madonnna on tuominnut Pietarin homovastaisen lain ja konserttiin saapuville jaettiin sateenkaaren värinen ranneke. Konsertin aikana Madonna pyysi kaikki nostamaan kätensä Pietarin homojen ja lesbojen tukemiseksi. Pussy Riotsin puolesta hän puhui lehtiuutisten mukaan useita minuutteja.

Mutta homoaktivistit olivat valmiita osoittamaan Madonnalle mieltään. Megatähden olisi pitänyt peruuttaa keikkansa Pietariin kokonaan. Poptähdet ansaitsevat Venäjällä valtavia summia, ja todellisuudessa ihmisoikeudet ovat Madonnallekin kakkossijalla. Jos hän olisi boikotoinut Pietaria, sillä olisi jo vaikutusta, sanoi Gay Russia -liikkeestä homoaktivisti Juri Gavrikov. Tuen osoittamisella kesken konsertin ei ole mitään vaikutusta.

Madonna on aiheuttanut ärtymystä Venäjän johdossa ja ortodoksisessa kirkossa. Varapääministeri Dmitri Rogozin haukkui laulajaa Twitterissä. Hän ilmeisesti vihjasi, että "entinen huora" saarnaa nyt vahempana moraalista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lipunmyynnissä korostettiin, että konsertti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Kuitenkin Pietarin homofobisen lain alullepanija kaupunginvaltuustossa Vitali Milonov kertoi, että konserttia seurataan tarkasti siltä varalta, että Madonnaa vastaan joudutaan nostamaan syyte. Homovastainen lakihan on tehty lasten ja nuorten suojelemiseksi.

Konsertin aikana Madonna puhui homojen ja lesbojen ihmisoikeuksista. Hän mainitsi Martin Luther Kingin, joka aikoinaan taisteli mustan väestönosan ihmisoikeuksista Amerikassa. Madonna sanoi, että kun hän on matkustellut maailmalla, hän on huomannut suvaitsemattomuuden kasvun. Mutta siihen voi vaikuttaa. Mailman homoilla ja lesboilla on oltava yhtäläiset oikeudet. "Jos olette samaa mieltä, nostakaa ylös se käsi, jonka ranteessa on pinkki ranneke". Sadat kädet nousivat ylös.

Venäjällä on jo seitsemällä hallinnollisella alueella voimassa homofobiset lait eli ns. homopropagandalait. Konsertin aikana nähtiin myös pieni flash mob ja yhden biisin aikana Madonnan bändin jäsenet heiluttivat sateenkaarilippua. Moskovassa sen sijaan torstaina poltettiin Madonnan kuvia katedraalin edessä.

(Lähteenä mm. gay.ru)

1 kommenttia

Tässä videokuvaa Madonnan Pietarin konsertista kohdasta, missä hän pyysi ihmisiä nostamaan kätensä osoittamaan tukea homo-liikkeelle

http://www.youtube.com/watch?v=auNeiPYIvUA

Madonnahan oli kirjoituttanut Pietarin konserttiinsa selkäänsä NO FEAR, mikä on suora viittaus raamatullisiin Colousseum-tapahtumiin, missä pientä enemmistöstä poikkeavaa (uskomusaate)ryhmää vainottiin ja heitä kehotettiin raamatussa olemaan pelkäämättä.

Arvatenkin Pietarissa umpiuskovaisten mielet kiehuvat.